Bosön Idrottsfolkhögskola

Idrottsfolkhögskola i Stockholm

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa? Bosön Idrottsfolkhögskola erbjuder utbildningar och kurser som öppnar upp många dörrar till spännande jobb inom träning, friskvård eller i föreningslivet.

 

Idrottsfolkhögskola i Stockholm

Vill du bli projektledare för idrottsrörelsen, sportchef i en förening, tränare inom idrotten eller kanske jobba med utbildningsfrågor inom ett specialidrottsförbund eller vill du satsa på din elitidrottskarriär? Tänk, att få syssla med det du älskar – idrott och hälsa – samtidigt som du studerar tillsammans med människor som brinner för samma sak? På Bosön Idrottsfolkhögskola erbjuds du många olika utbildningar på olika nivåer, från fleråriga yrkesutbildningar till kortare och intensivare kurser med inriktning mot exempelvis friskvård, ledarskap, anatomi eller idrottspsykologi. Dina behov, förkunskaper och erfarenheter styr hur dina studier planeras och genomförs.

Dina framsteg och din personliga utveckling är i fokus. Som på alla folkhögskolor har även Bosön Idrottsfolkhögskola en Allmän kurs – studier på gymnasienivå för dig som behöver läsa in gymnasiet.

Bosön Idrottsfolkhögskola är den svenska idrottens egen folkhögskola. Den ligger på Lidingö i Stockholm, mitt i Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Som studerande är du en del av den gemenskapen. SISU Idrottsutbildarna står bakom den utbildning, bildning och folkbildning som genomförs. Bosön Idrottsfolkhögskola är en viktig del av den svenska idrottsrörelsen och hur Riksidrottsförbundet vill utveckla föreningslivet och idrottsrörelsen.

 

Om Bosön Idrottsfolkhögskola

Våra utbildningar

Bosön Idrottsfolkhögskola erbjuder många olika utbildningar, från fleråriga yrkesutbildningar till intensivkurser.

Läs mer

Studera på Bosön Idrottsfolkhögskola

Som studerande vid Bosön Idrottsfolkhögskola får du en utbildning inriktad mot idrott, friskvård och hälsa.

Läs mer

Referenser

"I min roll som föreningskonsulent upplevde jag att min utbildning från Bosön givit mig ett stort försprång vad det gäller föreningslära och de IT-system som de flesta specialidrottsförbund använder sig av."
Emma Persson, Elitkoordinator på Svenska Bordtennisförbundet och studerande på Idrottskonsulentutbildningen 2008-2010.
"Om du funderar på att söka till Bosön tveka inte! Du får en bra grund och ett värdefullt nätverk. Fantastiska möjligheter att träffa personer från andra idrotter som du kan ha nytta av i din idrott och i arbetslivet."
Jesper Wikberg, Marknadschef FBC Bollnäs och studerande på Idrottskonsulentutbildningen 2017-2019.
"Eftersom jag kommer från Skåne valde jag att bo på Bosön Sportcampus. Det var verkligen super! Skolan, naturen och kompisar vägg i vägg. Det kunde inte bli bättre. Taccohäng en fredagkväll för att sedan gå längs vattnet på lördagen."
Johanna Klemmedsson, Idrottskonsulent på Skåneidrotten och och studerande på Idrottskonsulentutbildningen 2016-2018

Aktuellt

Ansök till Idrottens ledarskaps- och managementprogram

Hur kan du som ledare eller chef navigera i nya tider? Skräddarsytt ledarskapsprogram för seniora...

Läs mer

Studera för en karriär inom idrott

Nu är ansökan öppen till Bosöns längre eftergymnasiala utbildningar. Välj mellan Idrottskonsulentutbildningen, Elitidrottsutbildningen och Tränarutbildningen....

Läs mer

Ny uppfinning för synskadade simmare

Ny uppfinning ger synskadade simmare möjlighet att klara vändningar på egen hand. Daniele Cardinale, test-och...

Läs mer

Vad kännetecknar Bosöns utbildningar?

Bosön utbildning erbjuder kvalificerat lärande som ger möjlighet till framgång och förflyttning inom till exempel ledarskap, elitidrott och hälsa.

Våra utbildningar