Grunder i idrotts- och friskvårdsmassage

Om utbildningen

Massage är idag en välbeprövad behandlingsmetod både inom idrotten och friskvården. Snabbare återhämtning efter träning och tävling och stressreducering är några av effekterna. Här har du chansen att lära dig massagens grunder. Du kommer att få lära dig grundläggande klassisk massage/idrottsmassage för eget behov och att känna till när det är lämpligt respektive olämpligt att massera.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar (totalt fyra dagar) på Bosön, i början och slutet av kursen. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

För dig som är nyfiken på eller intresserad av att kunna använda massage i grundläggande utförande. Du behöver inte ha några förkunskaper. 

Det här får du

Du kommer att lära dig om massagens effekter, när det är lämpligt eller olämpligt att massera, juridiska aspekter, allmänna råd och tips, muskelns ursprung, fäste och funktion. Du får även lära dig greppteknik på alla större muskelgrupper för att kunna utföra helkropps-, avstressnings-/avslappningsmassage. 

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Utbildningsanordnare

Bosön Idrottsfolkhögskola

Fakta

Datum och tid:

6 november till 15 december 2023

Undervisningstid:

Distans ca 10 timmar per vecka. Två träffar (4 dagar) på Bosön.

Plats:

Bosön, 181 47 Lidingö

Kurslängd:

6 veckor

Kostnad:

500 kronor

Ansök senast:

1 oktober 2023

Kontaktperson

Lina Oljeqvist
Skolkoordinator Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan och antagningskrav 

Inga förkunskaper behövs. Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans. 

Vi antar i den ordningen ansökningarna kommer in till oss, alltså först till kvarn principen.

Vad kostar utbildningen? 

Kursomkostnad 500 kronor för utskick och försäkring. Kostnad för litteratur ca 400 kronor tillkommer.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Övrig information 

Kurstiden är 6 november till 15 december (6 veckor).

Fyra obligatoriska heldagarsträffar på Bosön. Datum för träffarna är

13-14 november
30 november-1 december

Däremellan sker utbildningen på distans, ca 10 timmar per vecka.

Medtag oömma kläder och ett badlakan till varje kursdag.

 

Fler utbildningar

Grunder i fysträning

6 veckor, Deltidsstudier
I den här kursen kommer du att få inblick i hur styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination kan anpassas för...
Läs mer

Idrottspsykologi

6 veckor, Deltidsstudier
Kursen ger dig som ledare/tränare grundläggande idrottspsykologiska teorier för individ och grupp. Du får lära dig mer om till exempel...
Läs mer

Kost för prestation och hälsa

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill veta mer om kost och näringslära. Både för dig som ledare eller tränare och...
Läs mer

Projektledning

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill utveckla dig själv och ditt arbetssätt som projektledare. Vi går igenom projektets olika faser....
Läs mer

Ledarskap för barn- och ungdomsidrott

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som ledare och tränare för barn och ungdom. Vilka utmaningar ställs du inför? Vi hjälper dig...
Läs mer