Presentationsteknik och kommunikation
Om utbildningen
Kursen innehåller tips hur du som tränare/ledare kan bli trygg i att prata inför olika grupper av människor. Du kommer att få prova på övningar och workshop som handlar om kroppsspråk, hur du använder rösten, vad du ska tänka på kring andning, status och undertext mm. Under kursen kommer du att träna dig på att göra presentationer både på distans och på plats på Bosön. Vi kommer att gå igenom olika sätt att kommunicera. Syftet med kursen är att du ska utveckla dig själv och bli trygg i att prata inför folk samt få tips kring olika kommunikationsmetoder.
Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, datum för träffarna på Bosön är den 14 mars och den 12 april. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat. Vi använder oss av Microsoft Teams.
Vem är utbildningen för?
Kursen är för dig som vill lära dig med om presentationsteknik och kommunikation t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.
Det här får du
Efter kursen ska du ha fått en större kunskap kring kroppsspråk och presentationsteknik samt olika kommunikationsövningar. Förhoppningen är också att du blivit tryggare i att prata inför folk.
Kost och logi
Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.
Utbildningsanordnare
Bosöns Idrottsfolkhögskola
Fakta
Datum och tid:
Undervisningstid:
Kurslängd:
Kostnad:
Ansök senast:
Kontaktperson
Ansökan och antagningskrav
Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.
Vad kostar utbildningen?
Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.
Utbildningen är studiemedelsberättigad. Vilket innebär att du kan söka studiestöd från CSN på gymnasienivå.
Övrig information
Kurstiden är 4 mars till 19 april (6 veckor). Kursen bedrivs främst på distans men med två träffar på Bosön, i början och slutet av kursen.
Två heldagarsträffar på Bosön. Datum för träffarna är
14 mars 2024
12 april 2024