Tränare för hälsa

Om utbildningen

Tränare för hälsa är en ettårig eftergymnasial utbildning i samarbete med Korpen för dig som vill inspirera människor och arbeta med livslångt hälsofrämjande aktiviteter och en hälsosam livsstil. En stor del av lärandet sker genom rörelseglädje med drivkraften i att uppleva gemenskap och utvecklas tillsammans.

Syfte

Utbildningens syfte är att hjälpa dig att utveckla din kompetens i att leda och inspirera människor till hälsofrämjande fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil. 

Tränare för hälsa utgår från Riksidrottsförbundets strategiska arbete 2025 med målet att bland annat erbjuda idrottande för alla oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar. Utbildningen genomförs i samarbete med Korpen. Stora delar av utbildningen samläser Tränare för hälsa med utbildningen Tränare för prestation.

Vem är utbildningen för?

Utbildningen är öppen för alla som vill arbeta med livslång hälsosam träning och en hälsosam livsstil

Det här får du:

  • Kunskap inom Fysisk aktivitet
  • Kunskap inom mentalt välmående
  • Fördjupning kring breddidrott och friskvård
  • Ett stärkt ledarskap
  • Kunskap  och betydelsen av idrottsmedicin
  • Kunskap och betydelsen av  idrottspsykologi

På Bosön stärker du ditt inre ledarskap, din medvetenhet om vikten av en hälsosam livsstil och ett hållbart idrottande genom hela livet. Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta inom idrottsrörelsen med livslångt idrottande på föreningsnivå, individnivå och/eller gruppnivå. Du har kompetens att arbeta som tränare ur ett hälsofrämjande, motionsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv. 

Kost och logi

Ingår inte i kursomkostnaden. Möjlighet till boende på Sportcampus Bosön finns för dig som studerar på Bosön Idrottsfolkhögskola.

Utbildningsanordnare

Bosön Idrottsfolkhögskola

Fakta

Datum och tid:

24 augusti 2020

Undervisningstid:

Dagtid vardagar

Plats:

Bosön, 181 47 Lidingö

Kurslängd:

1 år

Kostnad:

4 500 kr

Ansök senast:

5 juni 2020

Kontaktperson

Lina Oljeqvist
Administratör/Studerandeservice Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan och antagningskrav 

Behöver jag några förkunskaper?

Ja, du ska ha gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande och ha erfarenhet av tränarskap och/eller idrottande. Du måste delta i en antagningsintervju.

Anmälan

Vi förlänger ansökningstiden. Ansök senast den 5 juni 2020. Klicka på länken för att komma vidare till ansökningsformuläret.

 

 

Vad kostar utbildningen? 

Kostnad

Kursomkostnad 4 500 kronor för friluftsvecka, försäkring, studiebesök, kopiering, med mera. Kostnad för litteratur tillkommer.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Fler utbildningar

Fortsättningsutbildning för utbildare

1-3 dag
Utbildaren har en viktig roll för att göra utbildningen så bra som möjligt och ge bästa möjliga förutsättningar för lärande....
Läs mer

Grundutbildning för utbildare

1-3 dag
En utbildning för dig som ska eller är utbildare inom idrotten.
Läs mer

Senior kurs – Lev väl

1 år, Deltidsstudier
Är du pensionär med intresse för ett aktivt och hälsosamt liv i gemenskap med andra?
Läs mer

Samverkanskurs

Enligt ök. dag
Samverkan med Bosön Idrottsfolkhögskolan kan ge möjlighet till kompetensutveckling, rådgivning och kostnadstäckning för föreläsare, nästan kostnadsfritt.
Läs mer

Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi

2 år, Heltidsstudier
Denna utbildning riktas mot terapeutiskt arbete inom elitidrott. Några tillämpningsområden som kan nämnas är ångest, stress, depressioner och ätstörningar. Vid...
Läs mer

Idékonferens: Den moderna föreningen engagerar

2 dagar, Heltidsstudier
Idrott i förening är ett av idrottsrörelsens gemensamma mål i Strategi 2025. Historiskt har föreningsformen simultant varit en språngbräda för såväl...
Läs mer

Idrottspsykologi för prestation och välbefinnande Malmö

3 dagar, Heltidsstudier
Riksidrottsförbundet har inom kompetensområdet idrottspsykologi utvecklat denna nya kurs, som baseras på ACT – acceptance commitment therapy – ett nytt...
Läs mer

Idrottspsykologi för prestation och välbefinnande Bosön

3 dagar, Heltidsstudier
Riksidrottsförbundet har inom kompetensområdet idrottspsykologi utvecklat denna nya kurs, som baseras på ACT – acceptance commitment therapy – ett nytt...
Läs mer

Nätverk kvinnor i landslagsledning

2 dagar, Heltidsstudier
Nätverkets syfte är att ge kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte mellan olika individer och grupper inom elitidrott.
Läs mer