Tränare för prestation

Om utbildningen

Tränare för prestation är en ettårig eftergymnasial utbildning på Bosön för dig som vill arbeta som tränare med prestationsidrott. Utbildningen varvar teori och praktik i en unik miljö. Baserat på den forskning som råder och kunniga pedagoger får du med dig värdefull kunskap och nya perspektiv inom bland annat ledarskap, träningslära, idrottspsykologi och idrottsnutrition. Stora delar av utbildningen samläser Tränare för prestation med utbildningen Tränare för hälsa. Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta som tränare med prestationsutveckling i fokus utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Syfte

Utbildningens syfte är att utbilda dig som kvalificerad tränare för prestationsidrott. Utbildningen fokuserar på att ge dig fördjupade kunskaper om fysiska, psykiska och sociala faktorer som påverkar idrottslig prestation. 

Vem är utbildningen för?

Tränare för prestation är en utbildning för dig som vill arbeta med prestationsutveckling oavsett ålder och idrott. 

Det här får du:

  • Kunskap inom prestations- och tävlingsidrott
  • Fördjupad kunskap om tränarrollen samt förståelse för idrottspsykologi
  • Stärkt personligt ledarskap
  • Stärkt personligt tränarskap
  • Kunskap och påfyllning av hur den svenska idrottsrörelsen fungerar. Fokus på strategi 2025 med centrala begrepp som livslång träning/tävling, jämställd idrott, mångfald och den moderna föreningen engagerar.
  • Kunskap  och betydelsen av idrottsmedicin
  • Kunskap och betydelsen av  idrottspsykologi

Kost och logi

Kost och logi ingår inte i kursomkostnaden. Möjlighet till boende på Sportcampus Bosön finns för dig som studerar på Bosön Idrottsfolkhögskola.

Fakta

Datum och tid:

24 augusti 2020

Undervisningstid:

Dagtid vardagar

Plats:

Bosön, 181 47 Lidingö

Kurslängd:

Heltid under 1 år

Kostnad:

4 500 kr

Ansök senast:

5 juni 2020

Kontaktperson

Lina Oljeqvist
Administratör/Studerandeservice Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet  eller motsvarande och ha erfarenhet av tränarskap och/eller idrottande. 

Du ska delta i en antagningsintervju.

Ansökan

Vi förlänger ansökningstiden. Ansök senast den 5 juni 2020. Klicka på länken för att komma vidare till ansökningsformuläret.

 

Vad kostar utbildningen?

Cirka 4 500 kronor för friluftsvecka, försäkring, studiebesök, kopiering, med mera. Kostnad för litteratur tillkommer. Utbildningen är CSN-berättigad.

Fler utbildningar

Fortsättningsutbildning för utbildare

1-3 dag
Utbildaren har en viktig roll för att göra utbildningen så bra som möjligt och ge bästa möjliga förutsättningar för lärande....
Läs mer

Grundutbildning för utbildare

1-3 dag
En utbildning för dig som ska eller är utbildare inom idrotten.
Läs mer

Senior kurs – Lev väl

1 år, Deltidsstudier
Är du pensionär med intresse för ett aktivt och hälsosamt liv i gemenskap med andra?
Läs mer

Samverkanskurs

Enligt ök. dag
Samverkan med Bosön Idrottsfolkhögskolan kan ge möjlighet till kompetensutveckling, rådgivning och kostnadstäckning för föreläsare, nästan kostnadsfritt.
Läs mer

Grundutbildning i kognitiv beteendeterapi

2 år, Heltidsstudier
Denna utbildning riktas mot terapeutiskt arbete inom elitidrott. Några tillämpningsområden som kan nämnas är ångest, stress, depressioner och ätstörningar. Vid...
Läs mer

Idékonferens: Den moderna föreningen engagerar

2 dagar, Heltidsstudier
Idrott i förening är ett av idrottsrörelsens gemensamma mål i Strategi 2025. Historiskt har föreningsformen simultant varit en språngbräda för såväl...
Läs mer

Idrottspsykologi för prestation och välbefinnande Malmö

3 dagar, Heltidsstudier
Riksidrottsförbundet har inom kompetensområdet idrottspsykologi utvecklat denna nya kurs, som baseras på ACT – acceptance commitment therapy – ett nytt...
Läs mer

Idrottspsykologi för prestation och välbefinnande Bosön

3 dagar, Heltidsstudier
Riksidrottsförbundet har inom kompetensområdet idrottspsykologi utvecklat denna nya kurs, som baseras på ACT – acceptance commitment therapy – ett nytt...
Läs mer

Nätverk kvinnor i landslagsledning

2 dagar, Heltidsstudier
Nätverkets syfte är att ge kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte mellan olika individer och grupper inom elitidrott.
Läs mer