Tester

Fystester, mätningar och rådgivning

Vill du utveckla din prestation inom styrka eller uthållighet, förbättra din teknik eller rörlighet? Eller kanske förbereda dig för en tävling i ett annat klimat eller på hög höjd? Fystesterna på Bosön skapar förutsättning och möjligheter för dig att ta din träning och prestation till nya nivåer. 

På Bosön erbjuder vi föreningar, privatpersoner och företag, sida vid sida med elit- och landslagsidrottare inom specialidrottsförbunden, vetenskapligt baserade tester, mätningar och kompetent rådgivning från vår personal. Det kan exempelvis handla om att bekräfta att ett träningsupplägg och dess resultat ligger i linje med vad som planerats. Fystesterna genomförs främst i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP), ett modernt och nyutvecklat labb med många möjligheter. Vissa delar av ett fystest kan även genomföras i någon av våra anslutande lokaler, exempelvis Framgångshallen. Bosön är också hemmaplan för den testverksamhet som genomförs inom ramen för Riksidrottsförbundets elitidrottsstöd, där specialidrottsförbunden kan ansöka om stöttning för olika satsningar.

 

Fystester på Lidingö

Inom området styrka kan vi bland annat testa din förmåga att utveckla kraft med benen både under ett upphopp och i ett 5-sekundersarbete på ergometercykel. Beroende på idrott och mål med idrotten behövs olika nivåer på olika former av styrka, som maxstyrka eller kapaciteten att göra upprepade repetitioner med stort inslag av kraft. 

Din uthållighet testar vi antingen på löpband, cykel eller roddmaskin. Mätresultaten av syreupptagningsförmåga och laktat ger dig information om dina prestationsmöjligheter just nu. Dessa hamnar som grund för styrningen av din fortsatta träning.

Dina samlade fystest- och mätresultat analyseras sedan av våra kvalificerade rådgivare. De lämnar rekommendationer i ett redan befintligt träningsprogram eller rådgivning utifrån ditt utgångsläge och dina mål. Vår erfarenhet från att ha jobbat med elitidrottare i alla åldrar från cirka 200 olika idrottsgrenar sträcker sig 25 år tillbaka i tiden. Kontakta oss gärna för vägledning kring vilka fystester och mätningar samt vilken rådgivning som passar bäst för dig och din utveckling.

Mer information och bokning

Boka fystest

För mer information, kontakta oss på:

08-699 66 47  

Mer om tester

RF:s Laboratorium för Prestationsutveckling

I Idrottshuset på Bosön ligger Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP).

Läs mer

Idrottsytor

Fria vikter, löparbanor, maskiner för styrka och kondition, bollplaner, pool, inomhus och utomhus.

Läs mer

Elitidrottsstöd

Elitidrottsstöd kan ges till dig som aktiv idrottare, tränare eller ledare.

Läs mer

Aktuellt

Runners World testar Bosöns tester

Anders Szalkai på Runners World testar Bosön. Och får svar på frågan om man kan...

Läs mer

Kommer Clara klara mer än hon tror?

Clara Henry kom till Bosön för att testa sin fysik inför fyra mäktiga träningsutmaningar.

Läs mer

Bosön och coronaviruset

Här kan du läsa om hur Bosön agerar för att bibehålla säkra miljöer för alla...

Läs mer