Grunder i fysträning

Om utbildningen

I den här kursen kommer du att få grundläggande kunskaper inom träningslärans grundprinciper och en övergripande insikt i de fem fysiska grundegenskaperna. Du kommer att få inblick i de fem fysiska grundkvaliteterna, styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, i början och slutet av kursen. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

Kursen är till för alla som är intresserade av träningslära på en grundläggande nivå t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.

Det här får du

Målet är att du ska kunna prioritera bland de fysiska kvalitéerna. Eftersom träningstiden oftast är begränsad är det bra om man har förståelse för hur en idrottsspecifik och individanpassad fysisk träning bedrivs.

Exempel på innehåll i kursen är:

  • styrka
  • snabbhet
  • uthållighet
  • rörlighet
  • koordination

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. För- eller eftermiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Utbildningsanordnare

Bosöns Idrottsfolkhögskola

Fakta

Datum och tid:

16 september - 25 oktober

Undervisningstid:

Distans ca 10 timmar per vecka. Två träffar på Bosön.

Plats:

Bosön, 181 47 Lidingö

Kurslängd:

6 veckor

Kostnad:

300 kronor

Ansök senast:

löpande antagning, först till kvarn gäller.

Kontaktperson

Lina Oljeqvist
Skolkoordinator Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan och antagningskrav 

Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans. 

Vi antar i den ordningen ansökningarna kommer in till oss, alltså först till kvarn principen.

 

Vad kostar utbildningen? 

Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick  och försäkring.
Utbildningen är CSN-berättigad.

 

Övrig information 

Kurstiden är 6 veckor under hösten 2024. Kursen bedrivs främst på distans men med två träffar på Bosön, i början och slutet av kursen.

Två heldagarsträffar på Bosön. Datum för träffarna är
27 september och 25 oktober.

 

 

Fler utbildningar

Grunder i projektledning

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill utveckla dig själv och ditt arbetssätt som projektledare. Vi går igenom projektets olika faser....
Läs mer

Idrottspsykologi

6 veckor, Deltidsstudier
Kursen ger dig som ledare/tränare grundläggande idrottspsykologiska teorier för individ och grupp. Du får lära dig mer om till exempel...
Läs mer

Kost för prestation och hälsa

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill veta mer om kost och näringslära. Både för dig som ledare eller tränare och...
Läs mer

Ledarskap för barn- och ungdomsidrott

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som ledare och tränare för barn och ungdom. Vilka utmaningar ställs du inför? Vi hjälper dig...
Läs mer