Grunder i fysträning

Om utbildningen

I den här kursen kommer du att få grundläggande kunskaper inom träningslärans grundprinciper och en övergripande insikt i de fem fysiska grundegenskaperna. Du kommer att få inblick i de fem fysiska grundkvaliteterna, styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, i början och slutet av kursen. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

Kursen är till för alla som är intresserade av träningslära på en grundläggande nivå t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.

Det här får du

Målet är att du ska kunna prioritera bland de fysiska kvalitéerna. Eftersom träningstiden oftast är begränsad är det bra om man har förståelse för hur en idrottsspecifik och individanpassad fysisk träning bedrivs.

Exempel på innehåll i kursen är:

  • styrka
  • snabbhet
  • uthållighet
  • rörlighet
  • koordination

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Utbildningsanordnare

Bosöns Idrottsfolkhögskola

Fakta

Datum och tid:

18 september till 27 oktober 2023

Undervisningstid:

Distans ca 10 timmar per vecka. Två träffar på Bosön.

Plats:

Bosön, 181 47 Lidingö

Kurslängd:

6 veckor

Kostnad:

300 kronor

Ansök senast:

11 augusti 2023

Kontaktperson

Lina Oljeqvist
Skolkoordinator Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan och antagningskrav 

Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans. 

Vad kostar utbildningen? 

Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick  och försäkring.
Utbildningen är CSN-berättigad.

 

Övrig information 

Kurstiden är 18 september – 27 oktober (6 veckor). Kursen bedrivs främst på distans men med två träffar på Bosön, i början och slutet av kursen.

Två heldagarsträffar på Bosön. Datum för träffarna är

25 september 2023
23 oktober 2023

 

Fler utbildningar

Grunder i idrotts- och friskvårdsmassage

6 veckor, Deltidsstudier
Massage är idag en välbeprövad behandlingsmetod både inom idrotten och friskvården. En kurs för dig som är nyfiken på eller...
Läs mer

Idrottspsykologi

6 veckor, Deltidsstudier
Kursen ger dig som ledare/tränare grundläggande idrottspsykologiska teorier för individ och grupp. Du får lära dig mer om till exempel...
Läs mer

Kost för prestation och hälsa

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill veta mer om kost och näringslära. Både för dig som ledare eller tränare och...
Läs mer

Projektledning

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill utveckla dig själv och ditt arbetssätt som projektledare. Vi går igenom projektets olika faser....
Läs mer

Verktyg för dig som tränar barn och ungdom

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som ledare och tränare för barn och ungdom. Vilka utmaningar ställs du inför? Vi hjälper dig...
Läs mer