nav-mouse

Om idrottsmedicin på Bosön

På Bosön träffar du fysioterapeuter/ sjukgymnaster och kiropraktorer som är specialister inom idrottsmedicin,
rehabilitering av olika skador samt skadeförebygande träning. Vi erbjuder hög kompetens i syfte att utveckla svensk
idrott på alla nivåer och främja en snabbare och bättre tillbakagång till idrott, kallad “Return to sport”.
Vi finns även här för dig som inte är idrottsutövande och
vi har avtal med Region Stockholm. 

Bosön erbjuder såväl specifik rehabträning som ortopedisk manuell terapi (OMT). Alla åtgärder baseras på en skade- och funktionsanalys. Idrottare och patienter i alla åldrar och nivåer är välkomna till Bosön. Utöver rehabilitering arbetar vi även med skadeförebyggande åtgärder och utbildning.  På kliniken bedrivs viss forskning samt en ständig utveckling inom det idrottmedicinska området på Bosön. Vi sätter idrottaren i fokus

Kompetens och erfarenhet

Bosön erbjuder en hög nivå på kompetens och erfarenhet inom idrottsmedicin och OMT.  Samtliga fysioterapeuter/sjukgymnaster är specialister i idrottsmedicin/OMT eller innehar idrottscertifiering i form av CSPT (Certified Sports Physiotherapist). Några av våra fysioterapeuter och sjukgymnaster har även doktorerat eller bedriver forskning inom idrottsmedicin. Vi håller oss ständigt uppdaterade inom de senaste rönen.

Flertalet av medarbetarna är  verksamma inom olika specialidrottsförbund som friidrott, fotboll, alpin, golf och gymnastik och har många års erfarenhet av att arbeta med idrottare på högsta nivå. Genom detta arbete har de samlat på sig stor kunskap och förståelse för de olika idrotternas kravprofiler. En betydande del av den idrottmedicinska verksamheten sker inom ramen för Riksidrottsförbundets Elitidrottsstöd i samverkan med de olika kompetensområdena och i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling.

Rehabilitering på elitnivå

Behöver du hjälp med rehabilitering av en skada? Hur du ska lägga upp din träning för att förebygga framtida skador? Hos oss på Bosön kan du få hjälp med allt från fysioterapi/sjukgymnastik (inom Landstingets vårdavtal), kiropraktik, massage, medicinsk yoga till rådgivning om träningsupplägg för skaderehabilitering.  Alla åtgärder baseras på en skade och funktionsanalys. Läs mer nedan om vad vi kan erbjuda. Varmt välkommen till Bosön – tillsammans bygger vi framgång!

Return to sport

Återgången till idrott är en fas i rehabiliteringsperioden definieras som den tidpunkt då idrottaren är på väg att lämna sin rehabiliteringsmiljö för att komma åter till sin sedvanliga idrottsmiljö. Om denna fas hanteras på rätt sätt och idrottaren inte lämnas vind för våg ökar sannolikheten att idrottaren inte skadar sig igen. Return to sport handlar inte bara om att komma tillbaka till sin idrott, utan att även kunna prestera lika bra eller bättre än tidigare. Här krävs kunskap för att balansera belastningen så att denna leder till likväl frihet från ny skada som till önskad progression i fysisk kapacitet. Return to sport är ett av Bosöns expertområden.

Kontakt och bokning

För mer information och bokning av kontakta oss på:

070-045 61 90

Vid kontakt via e-post, ange inte ditt personnummer eller besvär utan lämna ditt telefonnummer så kontaktar vi dig.

Våra behandlingsmetoder

Fysioterapi/Sjukgymnastik

Bosöns fysioterapeuter och sjukgymnaster hjälper dig med skadeanalys, behandling och rehabilitering. Du behöver ingen remiss och vi erbjuder Region Stockholms vårdavtal.

Läs mer

Kiropraktor

Få hjälp med smärta i rygg, nacke eller axlar. Ischias, diskbråck eller spinal stenos. Huvudvärk/migrän, domningar i fingrar eller tår.

Läs mer

Massage

Har du ont i ryggen, besvär med höften, stela muskler eller något annat som hindrar dig i utövandet av din idrott eller i vardagen? Boka massage på Bosön!

Läs mer

Medicinsk laser

Minska din smärta och främja läkning. Vid medicinsk laser appliceras laserljus icke-invasivt för att minska smärta och inflammation samt för att främja läkning.

Läs mer

Medicinsk yoga

Känn in din rytm och vad just din kropp behöver. Medicinsk yoga innebär innebär kroppsmedvetna långsamma fysiska övningar med synkroniserad andning.

Läs mer

Rehabilitering hjärnskakning eller post covid-19

Har du drabbats av hjärnskakning? Är du i arbetsför ålder och har ett uteblivet eller mycket långsamt tillfrisknande efter covid-19. Kontakta Bosön för hjälp.

Läs mer

Rörelseanalys

Rör du dig rätt? För en idrottare är kvaliteten och timingen i en utförd rörelse viktig. I en rörelseanalys hjälper vi dig att hitta eventuella svaga länkar i ditt rörelsemönster och utifrån det formulerar vi ett träningsprogram.

Läs mer

Vattenrehab

Träna i vatten för snabbare återgång efter en skada. Vattnet avlastar dina leder samtidigt som det ger dig motstånd och träning.

Läs mer

Aktiv Återhämtning

En dags kurs om förståelsen av återhämtning, överträning och nervsystemets ABC. Andning och Yoga. Kursen hålls av Anna Frohm, Leg fysioterapheut, phd idrottsmedicin och Louise Tjernqvist, funktions medicinsk terapeut och OS-medaljör.

Läs mer
Idrottsmedicin

Return to sport

Return to sport
Idrottsmedicin

Return to sport

Återgå till din idrott lika stark eller starkare än innan en skada.

Läs mer

Mer om Idrottsmedicin

Region Stockholms vårdavtal

Läs mer om Region Stockholms vårdavtal.

Läs mer

Elitidrottsstöd

Idrottsmedicin är en del av specialidrottsförbundens elitidrottsstöd. Idrottare ska kunna träna och tävla på ett ”säkert sätt”. Om skada eller sjukdom uppstår skall idrottaren erbjudas idrottsmedicinsk rehabilitering på bästa sätt.

Läs mer om elitidrottsstöd

RF:s Laboratorium för Prestationsutveckling

Sida vid sida med elit- och landslagsidrottare erbjuds vetenskapligt baserade tester och mätningar samt kompetent rådgivning till privatpersoner, föreningar och företag

Läs mer

Har du sjukvårdsförsäkring?

Önskar du använda din försäkring för dina besök på Bosön? Kontakta ditt försäkringsbolag direkt för att boka tid via dem. Vi har separata av tal med Folksam, Länsförsäkringar och jobbar med Råd och Vård.

Aktuellt

Ny Beachvolleyplan på Bosön – satsning på elitidrott

Ny beachvolleyplan på Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, ger stjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig bättre träningsmöjligheter...

Läs mer

Elitidrottsavdelningen EU-samarbete under OS

Liselotte Ohlson, elitidrottschef, Tobias Elgh och Maja Uebel verksamhetsutvecklare på avdelningen Elitidrott ska till Paris...

Läs mer

Stipendium för ledarskapsutveckling

Sök Arbetsgivaralliansens stipendium för medverkan i Idrottens ledarskaps- och managementprogram 2024/25.

Läs mer

John Ressman har precis disputerat med sin avhandling ”the Single Leg Squat in clinical testing: aspects of reliability, validity and associated factors”.

John Ressman är fysioterapeut på Bosön och specialiserad inom Ortopedisk Manuell Terapi. Han har precis disputerat...

Läs mer

Öppet hus på Bosön 29/1

Måndag 29/1 kl 16-20.00 Framgångshallen, Bosövägen 1 Lidingö Vi bjuder på: – Träning med några...

Läs mer

Bosöns Idrottskonsulentutbildning – för dig som vill utveckla och jobba med svensk idrott

Idrottskonsulentutbildningen är en tvåårig eftergymnasial utbildning och vänder sig till dig som vill arbeta med...

Läs mer

Ett mentorskap som utvecklar ditt ledarskap inom idrott

Idrottens Mentorprogram är ett samarbete mellan Bosön, Riksidrottsförbundets Utvecklingscentrum, SISU Idrottsutbildarna och Arbetsgivaralliansen. Programmet sker...

Läs mer

En utbildning som möjliggör en framtida idrottskarriär på elitnivå

Elitidrottsutbildningen har funnits i två år och över 20 personer går den andra upplagan som...

Läs mer

Vad är löparknä och hur kan du förebygga?

Vad är löparknä och hur kan du förebygga? Linda, fysioterapeut på Bosön ger tips.

Läs mer