Idrottsmedicin

nav-mouse

Idrottsmedicin på Bosön

Rehabilitering och skadeförebyggande åtgärder. På Bosön träffar du fysioterapeuter och sjukgymnaster som är specialister inom idrottsmedicin och rehabilitering av olika skador. Vi erbjuder hög kompetens i syfte att utveckla svensk idrott på alla nivåer och främja en snabbare och bättre tillbakagång till idrott, kallad “Return to sport”. 

Bosön erbjuder såväl specifik rehabträning som ortopedisk manuell terapi (OMT). Alla åtgärder baseras på en skade- och funktionsanalys. Idrottare och patienter i alla åldrar och nivåer är välkomna till Bosön. Utöver rehabilitering arbetar vi även med skadeförebyggande åtgärder och utbildning.  På kliniken bedrivs viss forskning samt en ständig utveckling inom det idrottmedicinska området på Bosön. Vi sätter idrottaren i fokus

Kompetens och erfarenhet

Bosön erbjuder en hög nivå på kompetens och erfarenhet inom idrottsmedicin och OMT.  Samtliga fysioterapeuter/sjukgymnaster är specialister i idrottsmedicin/OMT eller innehar idrottscertifiering i form av CSPT (Certified Sports Physiotherapist). Några av våra fysioterapeuter och sjukgymnaster har även doktorerat eller bedriver forskning inom idrottsmedicin. Vi håller oss ständigt uppdaterade inom de senaste rönen.

Flertalet av medarbetarna är  verksamma inom olika specialidrottsförbund som friidrott, fotboll, alpin, golf och gymnastik och har många års erfarenhet av att arbeta med idrottare på högsta nivå. Genom detta arbete har de samlat på sig stor kunskap och förståelse för de olika idrotternas kravprofiler. En betydande del av den idrottmedicinska verksamheten sker inom ramen för Riksidrottsförbundets Elitidrottsstöd i samverkan med de olika kompetensområdena och i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling.

Rehabilitering på elitnivå

Behöver du hjälp med rehabilitering av en skada? Hur du ska lägga upp din träning för att förebygga framtida skador? Hos oss på Bosön kan du få hjälp med allt från fysioterapi/sjukgymnastik (inom Landstingets vårdavtal), kiropraktik, massage, medicinsk yoga till rådgivning om träningsupplägg för skaderehabilitering.  Alla åtgärder baseras på en skade och funktionsanalys. Läs mer nedan om vad vi kan erbjuda. Varmt välkommen till Bosön – tillsammans bygger vi framgång!

Kontakt och bokning

För mer information och bokning av kontakta oss på:

070-045 61 90

Vid kontakt via e-post, ange inte ditt personnummer eller besvär utan lämna ditt telefonnummer så kontaktar vi dig.

Våra behandlingsmetoder

Fysioterapi/Sjukgymnastik

Bosöns fysioterapeuter och sjukgymnaster hjälper dig med skadeanalys, behandling och rehabilitering. Du behöver ingen remiss och vi erbjuder Stockholms Läns Landstings vårdavtal.

Läs mer

Kiropraktor

Få hjälp med smärta i rygg, nacke eller axlar. Ischias, diskbråck eller spinal stenos. Huvudvärk/migrän, domningar i fingrar eller tår.

Läs mer

Massage

Har du ont i ryggen, besvär med höften, stela muskler eller något annat som hindrar dig i utövandet av din idrott eller i vardagen? Boka massage på Bosön!

Läs mer

Medicinsk laser

Minska din smärta och främja läkning. Vid medicinsk laser appliceras laserljus icke-invasivt för att minska smärta och inflammation samt för att främja läkning.

Läs mer

Medicinsk yoga

Känn in din rytm och vad just din kropp behöver. Medicinsk yoga innebär innebär kroppsmedvetna långsamma fysiska övningar med synkroniserad andning.

Läs mer

Rehabilitering hjärnskakning eller post covid-19

Har du drabbats av hjärnskakning? Är du i arbetsför ålder och har ett uteblivet eller mycket långsamt tillfrisknande efter covid-19. Kontakta Bosön för hjälp.

Läs mer

Rörelseanalys

Rör du dig rätt? För en idrottare är kvaliteten och timingen i en utförd rörelse viktig. I en rörelseanalys hjälper vi dig att hitta eventuella svaga länkar i ditt rörelsemönster och utifrån det formulerar vi ett träningsprogram.

Läs mer

Vattenrehab

Träna i vatten för snabbare återgång efter en skada. Vattnet avlastar dina leder samtidigt som det ger dig motstånd och träning.

Läs mer
Idrottsmedicin

Return to sport

Return to sport
Idrottsmedicin

Return to sport

Återgå till din idrott lika stark eller starkare än innan en skada.

Läs mer

Mer om Idrottsmedicin

Stockholms Läns Landstings vårdavtal

Läs mer om Stockholms Läns Landstings vårdavtal.

Läs mer

Elitidrottsstöd

Idrottsmedicin är en del av specialidrottsförbundens elitidrottsstöd. Idrottare ska kunna träna och tävla på ett ”säkert sätt”. Om skada eller sjukdom uppstår skall idrottaren erbjudas idrottsmedicinsk rehabilitering på bästa sätt.

Läs mer om elitidrottsstöd

RF:s Laboratorium för Prestationsutveckling

Sida vid sida med elit- och landslagsidrottare erbjuds vetenskapligt baserade tester och mätningar samt kompetent rådgivning till privatpersoner, föreningar och företag

Läs mer

Har du sjukvårdsförsäkring?

Önskar du använda din försäkring för dina besök på Bosön? Kontakta ditt försäkringsbolag direkt för att boka tid via dem. Vi har separata av tal med Folksam, Länsförsäkringar och jobbar med Råd och Vård.

Aktuellt

Vad händer på Bosöns nya elitidrottsutbildning?

Fystester, idrottsspsykologi, medicinsk yoga, vattenfys med röjdykare. Elitidrottsutbildningen på Bosön blir aldrig långtråkig.

Läs mer

Kan inandning av kolmonoxid ersätta höghöjdsträning?

Kan inandning av kolmonoxid ersätta höghöjdsträning? Forskning pågår på Bosön.

Läs mer

Världspremiär på Bosön för innovation inom Pararodd

Elit-Pararoddaren Ebba Einarsson inspirerade framtagandet av ADrow. Världspremiären av innovationen skedde på Bosön.

Läs mer

Svenska Golfförbundet bygger framgång genom samverkan med Bosön

Svenska Golfförbundet drar denna höst nytta av de möjligheter som samverkanskurs på Bosön erbjuder specialidrottsförbunden.

Läs mer

Uppdatering – Deltagare sökes till träningsstudie på Bosön

Deltagare sökes till träningsstudie på Bosön.

Läs mer

Sommarerbjudande fystester

Mät din VO2max - få mätning av din kroppssamansättning på köpet.

Läs mer

Tokyo-besök på Bosön

Högtryck och svettigt när eliten laddar för OS i klimatrummet på Bosön.

Läs mer

Exercise testing and implementation in elite team sports

Bosön bjuder på föreläsningen "Exercise testing and implementation in elite team sports" med George Nassis.

Läs mer

Sommarerbjudande träningskort

Bli årskortskund nu så bjuder vi på en extra sommarmånad!

Läs mer