Ledarskap för barn- och ungdomsidrott

Om utbildningen

Kursen kommer att ge dig insikt om din roll som ledare/tränare och vilka möjligheter man har att påverka barn och ungdomar till goda värderingar och en bra livsstil. Vi tar upp utmaningar du ställs inför som tränare/ledare och förslag på lösningar. Genom exempel på övningar och metoder som är anpassade efter olika åldrar, ger vi dig som ledare/tränare tips på en inspirerande och utvecklande inlärningsmiljö med god träningseffekt. Vi tittar också på barn och ungdomars fysiologiska- och motoriska utveckling. Kursens mål är att förbättra din förmåga som ledare att stimulera barn och ungdomar i sin träning och vid tävling.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, i början och slutet av kursen. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

Kursen är till för dig som är eller som vill bli tränare/ledare för barn och ungdom. För dig som vill ha inspiration och vill gå vidare i din personliga utveckling som tränare/ledare.

Det här får du

Efter kursen ska du på ett lustbetonat sätt kunna välja att träna de fysiska kvalitéerna vid en mottaglig ålder och välja övningar och träningsmetoder, med en genomtänkt progression anpassade för barn och ungdom. Du har fått med dig verktyg för att kunna skapa goda träningsmiljöer, som ger glädje och motivation. En miljö där alla barn och ungdomar har möjligheten att lyckas utifrån sina individuella förutsättningar.

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. För- eller eftermiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Utbildningsanordnare

Bosöns Idrottsfolkhögskola

Fakta

Datum och tid:

4 november - 13 december 2024

Undervisningstid:

Distans ca 10 timmar per vecka. Två träffar på Bosön.

Plats:

Bosön, 181 47 Lidingö

Kurslängd:

6 veckor

Kostnad:

300 kronor

Ansök senast:

löpande antagning, först till kvarn gäller.

Kontaktperson

Lina Oljeqvist
Skolkoordinator Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan och antagningskrav 

Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Vi antar i den ordningen ansökningarna kommer in till oss, alltså först till kvarn principen.

Vad kostar utbildningen?

Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Övrig information 

Kurstiden är 4 november – 13 december (6 veckor).

Kurserna bedrivs främst på distans men med två heldagarsträffar på Bosön. Datum för träffarna är:

15 november 2024
6 december 2024

 

Fler utbildningar

Grunder i fysträning

6 veckor, Deltidsstudier
I den här kursen kommer du att få inblick i hur styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination kan anpassas för...
Läs mer

Grunder i projektledning

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill utveckla dig själv och ditt arbetssätt som projektledare. Vi går igenom projektets olika faser....
Läs mer

Idrottspsykologi

6 veckor, Deltidsstudier
Kursen ger dig som ledare/tränare grundläggande idrottspsykologiska teorier för individ och grupp. Du får lära dig mer om till exempel...
Läs mer

Kost för prestation och hälsa

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill veta mer om kost och näringslära. Både för dig som ledare eller tränare och...
Läs mer