Frågor och svar

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna Bosön får. Om du undrar något mer är du välkommen att höra av dig direkt till oss, kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Vilken tid är incheckning?

Vi garanterar incheckning på rummen från kl. 14:00.

Vilken tid är utcheckning?

Utcheckning sker senast kl. 10:00.

Vad är hotellreceptionens öppettider?

Hotellreceptionen har öppet måndag – lördag 7.00-22.00 och söndagar 07.30-17.00. Om du ska checka in på hotellet efter hotellreceptionens öppettider finns din hotellrumsnyckel placerad i en kodbox vid hotellentrén. Instruktioner för hur du hittar och kommer in i boxen skickas till dig vid bokningstillfället eller samma dag som incheckning. Ta gärna kontakt med oss i förväg om du vet att du kommer efter receptionens öppettider och önskar instruktioner för ditt nyckelkort.
Nattetid (21.30-05.30, alla dagar) finns vår nattvakt (070 244 74 16) på plats för akuta ärenden.

Har ni gott om parkering?

Vi har en stor gratis parkering för våra gäster.
Vi erbjuder också elbilsladdning med appen Pair Recharge-appen, ingen förbokning. 

Hur tar man sig till Bosön med lokaltrafik?

Vi har sammanställt en kortare beskrivning under sidan ”Hitta hit.För exakta tider rekommenderar vi att gå in på sl.se

Vilken tid serveras frukost?

Frukost serveras varje dag 7.00 – 9.00 (sommarperioden 7.00-10.00). 

Hur är tillgängligheten för rullstolsburna?

Allmänna utrymmen är väl anpassade för rullstolsburna. Vi har även 4 fullt anpassade hotellrum och många med god framkomlighet.

Får man ta med sig hunden till Bosön?

Vi har hundhotellrum och hundar får vistas på området, men det är inte tillåtet att ta hunden med in några andra lokaler inomhus.

Har ni Wi-FI?

Vi har gratis trådlöst internet i alla lokaler, hotellrum och i de allmänna utrymmena.

Får vem som helst träna på Bosön?

Ja, idrottshallarna är öppna för allmänheten. Du kan lösa säsongskort. Hotell- och konferensgäster tränar individuellt gratis i samband med sin vistelse. Viktigt att vara medveten om att vissa ytor kan vara bokade och inte alltid tillgängliga. Grupper behöver förboka ytor.

Finns det löparspår i närheten?

Ja, från Bosöns parkering utgår flera löparspår. Närhet till Lidingöloppets spår. Kartor finns att få i hotellreceptionen.

Finns det någon golfbana i närheten?

Ja, Lidingö GK ligger 3 km från Bosön. Ekholmsnäs GK med 9 hål korthålsbana ligger 5 km från Bosön.

Kan vem som helst boka konferens på Bosön?

Ja utöver idrotten är  hotell och konferens även öppet  för företag, organisationer och privatpersoner. Ställ din förfrågan här.

Har ni bastu på Bosön som man kan boka?

Stor herr- respektive dambastu finns i Idrottshallarna. Vi har relax och bastu i Mästarvillan, samt en fin sjöbastu vid vattnet som går att boka och abonnera exklusivt för din grupp.

Hur jobbar ni med hållbarhet?

Vi är Svanenmärkta (certifierade). I våra restauranger serverar vi endast svenskt och/eller ekologiskt kött, MSC-märkt fisk och skaldjur, ekologiskt kaffe & te, frukt och mejeriprodukter. Vi källsorterar i 17 fraktioner. Vi jobbar aktivt för att minska matsvinnet och försöker styra våra gäster att äta mer grönsaker istället för animaliskt protein.

Tar ni emot kontanter?

Nej vi är kontantfria. Hos oss kan du betala med Visa, Mastercard och American Express. I restaurangen, hotellreceptionen och idrottshallarna kan du även betala med Swish.

Kan jag ladda min elbil hos er?

Ja, vi erbjuder två laddbilsplatser vid hotellbyggnaderna som är knutna till Pair Recharge-appen. Innan din ankomst rekommenderar vi att du laddar ner appen, så att du i lugn och ro kan förbereda dig för att ladda din bil.