Tränarutbildning

Om Tränarutbildningen

Tränarutbildningen är en ettårig eftergymnasial utbildning på Bosön Idrottsfolkhögskola. Det finns möjlighet till en tredje termin med praktik kopplad till idrottsrörelsen. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om fysiska, psykiska, sociala och idrottsliga faktorer som påverkar vår hälsa och vår idrottsliga prestation. Vi varvar teori och praktik i en unik miljö. Baserat på den forskning som råder och kunniga pedagoger får du med dig värdefull kunskap och nya perspektiv inom bland annat ledarskap, tränarskap, träningslära, idrottspsykologi, livslångt idrottande och idrottsnutrition.

Syfte

Tränarutbildningen ger dig kompetens att leda och inspirera människor till hälsofrämjande fysisk aktivitet. Samtidigt ger dig tränarutbildningen en personlig utveckling. Vi utgår från Riksidrottsförbundets strategiska arbete med målet att erbjuda idrottande för alla oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar.

Vem är tränarutbildningen för?

Tränarutbildningen är för dig som vill arbeta som tränare inom idrottsrörelsen med livslång hälsosam träning och/eller som tränare med prestationsutveckling oavsett ålder och idrott.

 

Du får bland annat kunskap om:

 • Träningslära
 • Idrottsnutrition
 • Idrottspsykologi
 • Tränarskap
 • Idrottsmedicin
 • Testlära
 • Idrottsfysiologi
 • Entreprenörskap
 • Massage
 • Stresshantering
 • Ledarskap
 • Anatomi

På Bosön stärker du ditt inre ledarskap, din medvetenhet om vikten av en hälsosam livsstil och ett hållbart idrottande genom hela livet. Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta inom idrottsrörelsen med livslångt idrottande och prestationsoptimering på föreningsnivå, individnivå och/eller gruppnivå. 

Kost och logi

Ingår inte i kursomkostnaden. Möjlighet till boende på Sportcampus Bosön finns för dig som studerar på Bosön Idrottsfolkhögskola.

Utbildningsanordnare

Bosön Idrottsfolkhögskola

Bosön Idrottsfolkhögskola är ackrediterad Erasmus+ skola

Fakta

Datum och tid:

21 augusti 2023

Undervisningstid:

Heltid, dagtid, vardagar

Plats:

Bosön, 181 47 Lidingö

Kurslängd:

1 år

Kostnad:

3 500 kr

Ansök senast:

ansökan stängd

Kontaktperson

Lina Oljeqvist
Skolkoordinator Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan och antagningskrav 

Behöver jag några förkunskaper?

Ja, du ska ha gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande. Prövning av reell kompetens, i form av yrkeserfarenhet, kan förekomma. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tränarskap. Du måste kunna delta i alla praktiska moment för att tillgodogöra dig utbildningen inför ett kommande arbete som tränare.

Ansökan 

Nästa tillfälle att ansöka är till augusti 2024

 

 

 

Vad kostar utbildningen? 

Kostnad

Kursomkostnad 3 500 kronor för friluftsvecka, träningskort försäkring, studiebesök, kopiering, med mera. Kostnad för litteratur och eventuellt en studieresa tillkommer.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Övrig information

Du behöver tillgång till en egen bärbar dator.

Fler utbildningar

Elitidrottsutbildning

1 år, Heltidsstudier
Elitidrottsutbildning är en skräddarsydd utbildning för dig som vill fortsätta din utveckling och ta nästa steg i din elitidrottskarriär efter...
Läs mer

Idrottskonsulentutbildning

2 år, Heltidsstudier
Idrottskonsulentutbildningen är en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill påverka idrottsrörelsen och jobba med utveckling av föreningar och förbund.
Läs mer

Tränarutbildning

1 år, Heltidsstudier
Tränarutbildningen är en ettårig eftergymnasial utbildning på Bosön idrottsfolkhögskola. Utbildningen varvar teori och praktik i en unik miljö.
Läs mer

Coacha din egen hälsa – Må bättre

21 veckor, Heltidsstudier
En utbildning för dig som vill utvecklas inom hälsa och välmående med fokus på att coacha din egen hälsa. Du...
Läs mer

Grunder i fysträning

6 veckor, Deltidsstudier
I den här kursen kommer du att få inblick i hur styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination kan anpassas för...
Läs mer

Grunder i idrotts- och friskvårdsmassage

6 veckor, Deltidsstudier
Massage är idag en välbeprövad behandlingsmetod både inom idrotten och friskvården. En kurs för dig som är nyfiken på eller...
Läs mer

Idrottspsykologi

6 veckor, Deltidsstudier
Kursen ger dig som ledare/tränare grundläggande idrottspsykologiska teorier för individ och grupp. Du får lära dig mer om till exempel...
Läs mer

Kost för prestation och hälsa

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill veta mer om kost och näringslära. Både för dig som ledare eller tränare och...
Läs mer

Projektledning

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som vill utveckla dig själv och ditt arbetssätt som projektledare. Vi går igenom projektets olika faser....
Läs mer

Verktyg för dig som tränar barn och ungdom

6 veckor, Deltidsstudier
En kurs för dig som ledare och tränare för barn och ungdom. Vilka utmaningar ställs du inför? Vi hjälper dig...
Läs mer