Studera på Bosön Idrottsfolkhögskola

Idrott, friskvård och hälsa

Som studerande vid Bosön Idrottsfolkhögskola får du en utbildning inriktad mot idrott, friskvård och hälsa. Undervisningen utgår från dig som individ och din åsikt är viktig.

Möjligheten för dig som deltagare att påverka utbildningen och din personliga utveckling är en självklarhet för oss på Bosön Idrottsfolkhögskola. Det är också en stark motivationsfaktor för dig att finna glädje, kraft och engagemang i vad du gör. Därför innebär att studera på idrottsfolkhögskola ofta en positiv förändring i ditt liv och att du växer som människa.

Varje folkhögskola har en Allmän kurs där du kan läsa in de gymnasieämnen du saknar för att få behörighet till högre studier. Bosön Idrottsfolkhögskola erbjuder också en tvåårig yrkesutbildning, Idrottskonsulentutbildningen, och en ettårig eftergymnasial Tränarutbildning och Elitidrottsutbildningen för dig som vill satsa på din elitidrottskarriär. På Bosön Idrottsfolkhögskola kan du studera en del kortare kurser också, se mer under våra utbildningar. Som deltagare på idrottsfolkhögskolan får du möjlighet att delta i en show/musikal som vi sätter upp varje år. Mer information om det får du när du börjar studera hos oss.

I Samverkan med idrottsrörelsen håller Bosön Idrottsfolkhögskola i en rad andra kurser, exempelvis utbildning för domare på elitnivå, fortbildning för administratörer inom idrottsrörelsen och hjärt- och lungräddning.

Som studerande på Bosön Idrottsfolkhögskola betraktas du som en tillgång. Du förväntas delta aktivt på lektionerna och eftersträva hundraprocentig närvaro. Undervisningen bygger på lärarnas och deltagarnas samlade kunskap och kompetens. Många av våra lärare har en bakgrund inom svensk idrott och anlitas ofta inom idrottsrörelsen som utbildare. Därtill får du som heltidsstuderande på plats på Bosön Idrottsfolkhögskola mycket bra möjligheter att kombinera studier med idrott. I Framgångshallen finns en stor träningshall med gym och träningsmaskiner och Vinnarhallen är en fullstor konstgräsplan inomhus. Utomhus finns stora ytor att träna på, Bosön är omgiven av skog och natur med flera motionsspår.  All undervisning på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar för vissa omkostnader under studietiden, exempelvis studiebesök, försäkring, kopiering och vissa måltider. För kursomkostnad, se under respektive utbildning.  När du blir antagen till en utbildning får du en förfrågan om du önskar boende på Sportcampus Bosön. Det finns både ettor där du bor själv och tvåor där du delar kök och badrum med en annan studerande på idrottsfolkhögskolan. Läs mer om boendet under Studentboende.

Studentboende

Sportcampus Bosön ligger 200 meter från idrottsanläggningarna och har 76 studentlägenheter med en- och tvårumslägenheter. 

Läs mer

Läsårstider

Här hittar du läsårstider för våra långa utbildningar.

Läs mer

Schema

Här kan du som studerar på Bosön Idrottsfolkhögskola se ditt schema.

Läs mer

Studiekostnader

Studier på Bosön Idrottsfolkhögskola är studiemedelsberättigade.

Läs mer

Studeranderättslig standard

Klicka för att läsa mer om studeranderättslig standard.

Läs mer

Frågor och svar

Har du en fråga? Klicka här så kanske du får svar.

Läs mer

Studentkår

Bosön Idrottsfolkhögskola har en egen studentkår, Bosö IF.

Läs mer