nav-mouse

Liselotte Ohlson

Liselotte är avdelningschef för avdelningen Elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet. En stor del av avdelningens personal är placerad på Bosön för att arbeta med prestationsutveckling inom idrottspsykologi, idrottsmedicin, idrottsnutrition och idrottsfysiologi. Mycket av det praktiska arbetet genomförs i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP), men ofta är medarbetarna även utanför Bosön då de jobbar på landslagsläger, tävlingar, undervisar på Riksidrottsgymnasier med mera.

Avdelningen har även personal som är placerade på Idrottens Hus, Skanstull som arbetar med bland annat Riksidrottsgymnasier (RIG), Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU), kombination elitidrott och postgymnasiala studier (RIU & EVL), Svenska Spels elitidrottsstipendium, att arrangera utbildningar, nätverksträffar och andra mer övergripande frågor inte minst kopplade till fördelning av statliga medel till elitidrotten.

Elitidrottsstöd

Elitidrottsstödet har som mål att skapa starkare landslag och ge medaljer på mästerskap som OS, Paralympics, VM eller motsvarande. Det är specialidrottsförbunden som ansöker om stödet, som sedan kan ges till dig som aktiv elitidrottare, tränare eller ledare.

Läs mer

Om Liselotte

Utbildning

  • Kandidatexamen Idrottsvetenskap – specialidrottkanot (GIH).
  • Kurser i sociologi, psykologi och fritidsvetenskap (Stockholms universitet).

Meriter

  • Elitidrottskarriär som kanotist med en sjätteplacering i K4 på OS i Seoul 1988 som främsta merit.
  • Tränare Kanotgymnasiet.
  • Förbundskapten Kanotmaraton med 10-tal mästerskapsmedaljer för det svenska landslaget.