nav-mouse

Pierre Styfberg

Pierre Styfberg har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med styrketräning både i teori och praktik. Han började som tränare och instruktör redan på 80-talet och arbetar sedan många år tillbaka i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP) på Bosön. Utöver arbetet med att genomföra fystester, genomgång av resultat, ge feedback på träning och tester och utbildar tränare, ledare och aktiva, instruerar han också aktiva idrottare och tränare i det tekniska utförandet av styrketräningsövningar.

Pierre är utbildad elittränare och har bland annat genomfört Svenska Tyngdlyftningsförbundets kurs Inlärningsmetodik för skivstångsträning och har även arbetat med att utrusta ett flertal träningsanläggningar med styrketräningsutrustning.

Elitidrottsstöd

Elitidrottsstödet har som mål att skapa starkare landslag och ge medaljer på mästerskap som OS, Paralympics, VM eller motsvarande. Det är specialidrottsförbunden som ansöker om stödet, som sedan kan ges till dig som aktiv elitidrottare, tränare eller ledare.

Läs mer

Om Pierre

Utbildning

  • Idrottskonsulentutbildning (Bosön).
  • Hälsopedagog (GIH)
  • Inlärningsmetodik för skivstångsträning (Svenska Tyngdlyftningsförbundet).

Meriter