Festlokal

Anrika Mästarvillan

Mästarvillan uppfördes 1926 som privatbostad åt och av Paul Urban Bergström, som utöver att ha grundat PUB-varuhuset i Stockholm är känd för att ha varit en riktig festprisse. Och nog är Mästarvillan som gjord för festliga tillställningar av alla slag med sina tre vackra matsalar, varav den största rymmer 80 sittande gäster, en väl tilltagen terrass med kvällssol och sjöutsikt samt gott om plats för såväl barhäng som dans. Läget är inte dumt det heller; Bosöns populära festlokal och bröllopslokal ligger i naturskön skärgårdsmiljö på norra Lidingö, endast 15 minuter från centrala Stockholm.

Ingen fest utan lite skvaller

Under Mästarvillans snart hundraåriga historia har den ena festligheten löst av den andra och om man ska tro ryktena gick det livat till redan på den tid då den pampiga byggnaden tjänade som privatbostad åt Paul Urban Bergström. Det sägs till exempel att den namnkunnige kompositören Jean Sibelius fick sin flygel kastad i fjärden efter en konsert i Mästarvillan och att Bergström utropade ”Bättre än såhär blir det inte!” när han lät slänga den imponerande pjäsen i sjön. Fontänen framför villans ståtliga entré är en helt annan historia; den stod tidigare på Grand Hotell och flytten sägs vara resultatet av ett pokerparti, eller möjligen ett vad, som gick Bergströms väg. 

 

Boka fest eller bröllop

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom 24 timmar på vardagar.

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ

Välkommen att kontakta oss om du vill du veta mer om fest- och bröllopsmöjligheter på Bosön eller önskar en visning.

08-699 66 06

Hotell

Låt alla sova över

Låt alla sova över
Hotell

Låt alla sova över

Med 340 bäddar i 121 moderna hotellrum kan vi erbjuda övernattningsmöjligheter till många gäster i samband med din fest.

Läs mer