Kategori: Hälsa och utveckling

Bli en bättre löpare – kan löpning vara kul?

Löpning har på kort tid blivit Sveriges bredaste folkrörelse och de stora loppen drar idag uppåt 500 000 löpare samtidigt som nya växer fram som vitsippor till våren. Det är inte konstigt eftersom löpning är det absolut bästa sättet att komma i form.

Tyvärr pekar mycket på att merparten av alla löpare dessvärre ”springer” mer än de löper. De stampar i gamla spår och på samma nivå trots ihärdig träning för när löpträningen inte varieras, utvecklas inte löparen vilket också ökar risken för skador.

Den senaste forskningen visar att alternativ uppbyggnadsträning och grenspecifik löpträning ger snabbare tid, starkare löpare och helt ny energi till utövaren. Energi som smittar av sig på alla instanser i löparens liv.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam

Hälsostrategi & Corporate Wellness

Idag har företag vanligtvis strategier för både ekonomi, säkerhet, IT, rekrytering och miljö, samtidigt som man saknar en etablerad plan för hälsa.

En frisk medarbetare presterar de bättre. Både på jobbet, i hemmet och på fritiden. Med ett snävt fokus på ökad produktivitet förlorar man dock lätt greppet om stigande stress, dålig sömn och fysisk inaktivitet. Företag som vill fungera även i framtiden behöver därför redan dag investera tid och resurser i en hälsosam arbetsplats.

Kom och lyssna på vår Corporate Health & Workplacespecialist med lång erfarenhet av företags strategiresor för bättre företagshälsa.

Strategiworkshop ingår.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam

Andas

En andningspaus mitt i konferensen. Vi lånar 15 min av er tid för att göra det mest livsviktiga att andas. En pausövning som landar i
kroppen, släpper taget om surrande tankar och öppnar för ny energi.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 15-20 minuter

Tester i Framgångshallen

I Framgångshallen utför våra duktiga coacher och tränare alla typer av fälttester. Bland annat kring explosivitet, snabbhet, styrka, uthållighet och mobilitet.

Den välutrustade hallen erbjuder även möjlighet att utveckla idrottsspecifika analyser för både grupp/lag och individuella idrottare.

”Mästarnas Mästare” är ett väldigt uppskattat paket där företag och organisationer får möjlighet att mäta och jämföra sig själva med de bästa idrottsstjärnorna.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Beroende av valt test och gruppens storlek

Två testtips!

Tips 1. I testpaketeringen ”Bosötiteln” får du och kollegorna möjlighet att mäta er inom ett antal olika grenar. Hur står ni er i jämförelse med de bästa idrottsstjärnorna? Läs mer…

Tips 2. Gör ett besök i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP), ett modernt och nyutvecklat labb med många möjligheter. Här kan du bland annat testa din syreupptagning eller göra en löpteknikanalys. Läs mer…

Aktiv yoga

Yoga är en fantastisk träningsform där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Ett utmärkt pass för att stressa ner samt utveckla rörligheten.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Styrketräna rätt

Kontor, dataskärmar, mobiler och stillasittande på kontoret förstör våra kroppar. Det snabbaste sättet att slippa rygg- och nackvärk är att börja styrketräna. Men hur vet man att man gör rätt? Låt vår MasterTrainer guida dig rätt i djungeln av styrkeövningar. Vi avslutar med en grundläggande övning som faktiskt kan rädda liv.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Funktionell Träning

Funktionell utmanande träning där man använder hela kroppen. Effektiv träningsform som ger styrka, smidighet och kondition. Du kan utmana dig själv eller andra i grupp. Bosön har en av världens mest kompletta Crossfit riggar.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter