Kategori: Nöjen och spel

5 eller 7-kamp

I lag tävlar ni mot varandra i en fem eller sjukamp med varierande utmaningar. Från enkelt till svårt , roligt och utmanande.

Här testas både kropp och knopp.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bosön Games – Light

Lagtävlingar med varierande utmaningar. Bosön kan erbjuda tävlingar för både kropp och knopp.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bågskytte

Pil och båge är en rolig och uppskattad aktivitet. Här krävs precision och koncentration. Bosöns stora ytor innebär att vi enkelt kan
variera svårigheten genom att korta ned eller förlänga avståndet.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bilsimulator

På Bosön finns Svenska Bilsportförbundets egna körsimulator och nu kan du bli racerförare för en dag . Verklighetstrogen körkänsla och höga hastigheter för den som vågar. Rekommenderas för max 5 deltagare.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Discgolf

Frisbeegolf, eller discgolf som det också kallas, är en av världens snabbast växande sporter. Prova själv på Bosöns natursköna och variationsrika 9-hålsbana. De nio hålen är mellan 50 och 90 meter långa och banan slingrar sig runt hela Bosön, i skog och skärgårdsmiljö som bjuder på en del kluriga höjdskillnader. Utmana dina vänner eller kollegor och se vem är bäst på att undvika träd och vattendrag och prickar korgen på minst antal kast. Det kostar ingenting att spela och har du ingen egen disc finns det att hyra i receptionen mot en mindre avgift.

 

 

Sjöbastu

Njut av bastubadets ädla konst, utsikten och solnedgången över Askrikefjärden. Vår härliga sjöbastu är tillgänglig året runt. I bastuloungen äter och dricker ni något gott från restaurangmenyn.

Fakta
Maxantal: Bastun rymmer upp till 12 personer (fler personer får plats i loungen)
Tid: 2,5 timme
Tillval: Dryck och tilltugg, bokas i förväg.
Pris: På förfrågan
Boka: via welcome@boson.se 

Sjöbastun hyrs endast ut till hotell- och konferensgäster eller på förfrågan.

 

 

Historisk rundtur

Bosön är en historisk plats för världsidrotten. Visste du att både Pelé och Paul U Bergström, grundaren av varuhuset PUB, har bott på Bosön? Paul U Bergström flyttade hit i början av seklet, och
lät bygga dagens Mästarvilla under 1920 talet. Rundvandringen passerar fler än 10 helt unika platser med idrottsanor som vår fantastiska guide berättar mer om under rundturen.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60-80 minuter

Hälsotipspromenad

Hur hjärnstark är du? Hur hjärnsmart äter du? Under hälsopromenaden på Bosön sätts hjärnstyrkan på prov. Tipspromenaden innehåller 15 frågor kopplade till hälsa och träning. Andas ren luft och en del avstressande promenerande i skogen utlovas.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Middagsaktivitet

Laga er egen middag i ett riktigt restaurangkök tillsammans med en erfaren kock hos oss på Bosön. En riktigt rolig aktivitet i fina Rektorsvillan med dess magnifika utsikt. Dessutom, vem har inte tusen frågor till en kock? Hur hackar man bäst en lök? Hur vet man när fisken är klar? Hur slår man ihop en egen majonnäs? Här får ni tips och råd som tar er egen matlagning till oanade höjder.

Upplägg
Ni delas in i tre grupper. Första gruppen tillagar olika förrättstapas som ni alla får smaka på på stående fot i köket allt eftersom de blir färdiga. Andra gruppen ansvarar för en varmrätt baserad på grönsaker med kött som tillbehör. Tredje gruppen lagar dessert med fokus på teknik och smak. När varmrätten är färdig får ni lära er hur man snyggast lägger upp den på tallrik. Varmrätt och dessert avnjuter ni sedan sittande i matsalen med den fina utsikten över Askrikefjärden.

Tillval
Välj till passande dryck till maten med hjälp av vår restaurangchef.

Råvaror
På Bosön värnar vi självklart om miljön, därför är många av våra grönsaker och mejeriprodukter ekologiska eller kravmärkta. Vi använder enbart svenskt kött och fisk- och skaldjur är MSC-märkta. Vi försöker även i den mån det går att sortera avfallet så att kretsloppet inte bryts. Råvarorna vi använder på dessa aktiviteter följer säsongen.

Fakta
Instruktörer: Från Bosön
Antal: 10-16 personer
Tid: 2-3 timmar