Kategori: Nöjen och spel

Boulebanor

På Bosön finns inte mindre än fem boulebanor, naturskönt belägna på Askrikeängen med utsikt över vattnet. Fyra av banorna håller officiella tävlingsmått om 15 x 4 meter och den femte är 15 x 8 meter. Banorna bokas i förväg och då ingår lån av bouleset.

Frisbeegolfbana

Frisbeegolf, eller discgolf som det också kallas, är en av världens snabbast växande sporter. Prova själv på Bosöns natursköna och variationsrika 9-hålsbana. De nio hålen är mellan 50 och 90 meter långa och banan slingrar sig runt hela Bosön, i skog och skärgårdsmiljö som bjuder på en del kluriga höjdskillnader. Utmana dina vänner eller kollegor och se vem är bäst på att undvika träd och vattendrag och prickar korgen på minst antal kast. Det kostar ingenting att spela och har du ingen egen disc finns det att hyra i receptionen mot en mindre avgift.

 

 

Historisk rundtur

Bosön är en historisk plats för världsidrotten. Visste du att både Pelé och Paul U Bergström, grundaren av varuhuset PUB, har bott på Bosön? Paul U Bergström flyttade hit i början av seklet, och
lät bygga dagens Mästarvilla under 1920 talet. Rundvandringen passerar fler än 10 helt unika platser med idrottsanor som vår fantastiska guide berättar mer om under rundturen.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60-80 minuter

Hälsopromenad

Hur hjärnstark är du? Hur hjärnsmart äter du? Under hälsopromenaden på Bosön sätts hjärnstyrkan på prov. Tipspromenaden innehåller 15 frågor kopplade till hälsa och träning. Andas ren luft och en del avstressande promenerande i skogen utlovas.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter