Kategori: Föreläsningar

Bli en bättre löpare – kan löpning vara kul?

Löpning har på kort tid blivit Sveriges bredaste folkrörelse och de stora loppen drar idag uppåt 500 000 löpare samtidigt som nya växer fram som vitsippor till våren. Det är inte konstigt eftersom löpning är det absolut bästa sättet att komma i form.

Tyvärr pekar mycket på att merparten av alla löpare dessvärre ”springer” mer än de löper. De stampar i gamla spår och på samma nivå trots ihärdig träning för när löpträningen inte varieras, utvecklas inte löparen vilket också ökar risken för skador.

Den senaste forskningen visar att alternativ uppbyggnadsträning och grenspecifik löpträning ger snabbare tid, starkare löpare och helt ny energi till utövaren. Energi som smittar av sig på alla instanser i löparens liv.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam

Hälsostrategi & Corporate Wellness

Idag har företag vanligtvis strategier för både ekonomi, säkerhet, IT, rekrytering och miljö, samtidigt som man saknar en etablerad plan för hälsa.

En frisk medarbetare presterar de bättre. Både på jobbet, i hemmet och på fritiden. Med ett snävt fokus på ökad produktivitet förlorar man dock lätt greppet om stigande stress, dålig sömn och fysisk inaktivitet. Företag som vill fungera även i framtiden behöver därför redan dag investera tid och resurser i en hälsosam arbetsplats.

Kom och lyssna på vår Corporate Health & Workplacespecialist med lång erfarenhet av företags strategiresor för bättre företagshälsa.

Strategiworkshop ingår.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam

Kontorsstyrka – träning som räddar liv

Träning som kan rädda liv handlar om balans, puls och greppstyrka. En rolig aktivitet som belyser våra tillkorta kommanden och monotona arbetsställningar på jobbet.

För mycket stillasittande framkallar både rygg-, nack- och koncentrationsproblem. Med enkel träning och kontorsstyrka
skapar vi motsatsen.

Här ges möjlighet till att testa sin rörlighet, statisk styrka samt få smarta tips att använda direkt vid din kontorsplats.

Klarar du till exempel att lyfta dig själv i en nödsituation? Våra instruktörer visar hur det går till.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Teambuilding

Teambuilding är ett samlingsbegrepp för olika upplevelse baserade tillvägagångsätt och fysiska aktiviteter som syftar till att stärka kommunikation, motivation, trivsel och samarbete i en arbetsgrupp.

Våra erfarna mentala tränare som i sin vardag utvecklar landslags team tar med sig sina unika kunskaper och testar
den i er företags och organisationsmiljö.

Övningarna är både teoretiska och praktiska med målet att utvecklas som grupp och nå framgång tillsammans.

Teambuildingen kan ske både med och utan kommunikation. Det sistnämnda brukar ge upphov till många förlösande skratt.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Tre timmar