Kategori: Sportigt och lekfullt

Lyft som en världsmästare

Att lära sig lyfta rätt gör att man kan lyfta betydligt tyngre utan att riskera att skada sig. Nu har du och dina kollegor chansen att få lyfta med den bästa Carl Johansson som vann VM 2022. I styrkelyft ingår knäböj, bänkpress och marklyft.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Gåfotboll

Det är precis som det låter; fotboll där spelarna går istället för att springa. En rolig form av fotboll som välkomnar alla.
Spelas på fotbollslandslagets träningsplan.

Fakta
Tid: 60 minuter

Tester i Framgångshallen

I Framgångshallen utför våra duktiga coacher och tränare alla typer av fälttester. Bland annat kring explosivitet, snabbhet, styrka, uthållighet och mobilitet.

Den välutrustade hallen erbjuder även möjlighet att utveckla idrottsspecifika analyser för både grupp/lag och individuella idrottare.

”Mästarnas Mästare” är ett väldigt uppskattat paket där företag och organisationer får möjlighet att mäta och jämföra sig själva med de bästa idrottsstjärnorna.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Beroende av valt test och gruppens storlek

Två testtips!

Tips 1. I testpaketeringen ”Bosötiteln” får du och kollegorna möjlighet att mäta er inom ett antal olika grenar. Hur står ni er i jämförelse med de bästa idrottsstjärnorna? Läs mer…

Tips 2. Gör ett besök i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP), ett modernt och nyutvecklat labb med många möjligheter. Här kan du bland annat testa din syreupptagning eller göra en löpteknikanalys. Läs mer…

Kontorsstyrka – träning som räddar liv

Träning som kan rädda liv handlar om balans, puls och greppstyrka. En rolig aktivitet som belyser våra tillkorta kommanden och monotona arbetsställningar på jobbet.

För mycket stillasittande framkallar både rygg-, nack- och koncentrationsproblem. Med enkel träning och kontorsstyrka
skapar vi motsatsen.

Här ges möjlighet till att testa sin rörlighet, statisk styrka samt få smarta tips att använda direkt vid din kontorsplats.

Klarar du till exempel att lyfta dig själv i en nödsituation? Våra instruktörer visar hur det går till.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Discgolf

Frisbeegolf, eller discgolf som det också kallas, är en av världens snabbast växande sporter. Prova själv på Bosöns natursköna och variationsrika 9-hålsbana. De nio hålen är mellan 50 och 90 meter långa och banan slingrar sig runt hela Bosön, i skog och skärgårdsmiljö som bjuder på en del kluriga höjdskillnader. Utmana dina vänner eller kollegor och se vem är bäst på att undvika träd och vattendrag och prickar korgen på minst antal kast. Det kostar ingenting att spela och har du ingen egen disc finns det att hyra i receptionen mot en mindre avgift.

 

 

Zumba

Zumba är en dansinspirerad träningsform med inspiration från bland annat salsa, merengue och samba. Instruktören guidar er genom ett inspirerande danspass av smittande rytmer.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Olympiska lyft

Olympiska lyft är en del av Bosöns DNA. I fantastiska Framgångshallen finns ca 30 lyftarplatser med halfrack , powerrack och tyngdlyftningsplatser och en coach som går igenom tekniken.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Löpskolning

Hitta det optimala löpsteget för en bättre löpekonomi, snabbare fart och ökad uthållighet. Våra landslagslöpare ger sina bästa tips för att slå sitt personbästa och aktiviteten kombineras fördelaktigt med föreläsningen ”Löpskolning i Teorin”.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Prova på friidrott

Testa på att bli friidrottare för en stund. Våra tränare guidar er genom olika grenar med smarta tips hur tekniken kan förbättra genomförandet. Bland annat kan ni komma att få prova höjdhopp,
längdhopp och spjut.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bosön Games – Aktiv

Ni har sett originalet på tv, och vill givetvis veta vem som är mästaren på ert företag. Vår variant är en riktigt rolig och utmanande aktivitet där massor av talanger sätts på prov. Vi har ett system där man får poäng efter det lag som man just då ingår i och sedan tar man med sig sina individuella poäng under dagen vid lagbyte. Det gäller alltså att vara en bra lagspelare för att vinna. På de flesta grenar deltar alla i laget aktivt men på några grenar måste ni utse någon att utföra t. ex. ett klättermoment eller styrkeprov. Detta innebär att vi i slutet av dagen har några deltagare som har högst poäng och med dessa kör vi en final där mästarnas mästare skall koras. Vi bygger upp en enklare arena som de flesta aktiviteter kommer att utgå från och som vi har som
samlingsplats under aktiviteten.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Två timmar