Kategori: Sportigt och lekfullt

Boll- och racketsport

Passa på att röra på er under konferensen genom att boka in en timmes boll- eller racketsport. Vi ser till att allt är riggat och klart så att ni får en effektiv och rolig timme. Välj mellan pingis, innebandy, badminton och minitennis.

Fakta
Tid: 60 minuter

Boka detta tillval

Addera detta tillval till konferensen när du bokar din konferens online eller i direkt kontakt med oss.
När du bokar tillvalet online: Lägg till önskat tillval i bokningssteget ”Valfria tillvalsprodukter” och i bokningssteget ”Kundinformation” noterar du önskad dag och tidpunkt så återkopplar vi med detaljerna.

Tester

Nyfiken på att veta hur snabb kollegan är? Hur stark är egentligen chefen? Välkommen till Framgånghallen och Bosöns testteam bestående av erfarna coacher och tränare. Här har ni möjlighet att testa formen ur en rad olika perspektiv, så som explosivitet, snabbhet, styrka, uthållighet och rörlighet. Det är även möjligt att utforma olika idrottsspecifika tester om ni är nyfikna på att veta era förutsättningar inom en speciell gren.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Beroende av valt test och gruppens storlek

Två testtips!

Tips 1. I testpaketeringen ”Bosötiteln” får du och kollegorna möjlighet att mäta er inom ett antal olika grenar. Hur står ni er i jämförelse med de bästa idrottsstjärnorna? Läs mer…

Tips 2. Gör ett besök i Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling (RLP), ett modernt och nyutvecklat labb med många möjligheter. Här kan du bland annat testa din syreupptagning eller göra en löpteknikanalys. Läs mer…

Träna kontorsstyrka!

Ryggont, spänd nacke och koncentrationsproblem, känns det bekant? Monotona arbetsställningar och mycket stillasittande på jobbet och hemmakontoret kan ge plågsamma effekter i det långa loppet. I vår aktivitet ”Kontorsstyrka” gör vi roliga och enkla övningar som gör att du kirrar kontorsdagar utan ont. Här får du testa din rörlighet samt statiska styrka och du kommer få smarta tips på träning som du kan använda direkt vid din kontorsplats.

BONUS! Rädda dig själv i en nödsituation. Lär dig träningen som gör att du kan lyfta dig själv i en farlig situation. Det handlar om balans, puls och greppstyrka. Våra instruktörer lär dig knepen som kan rädda ditt liv.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Vad är du gjord av?

Lär känna din kropp på djupet och få tips på hur den kan bli mer välmående. Denna aktivitet inleder vi med en nulägesanalys av era kroppar. Med hjälp av marknadens mest avancerade mätutrustning* gör vi kroppssammansättningstester som bland annat kommer ge er: En exakt fördelning mellan muskel- och fettvolym, en uppskattning på den basala ämnesomsättning och en indikation på hur era skelett mår.

Efter testet går ni, tillsammans med testrådgivaren, gemensamt igenom hur man ska tolka resultaten och rådgivaren kommer även ge er konkreta tips på hur man kan förbättra dem. Testresultatet är ett utmärkt underlag för att exempelvis följa en tränings- eller hälsoförändring och många deltagare blir inspirerande till mer hälsofrämjande val. Därför väljer många företag att fortsätta investera i sina medarbetares välmående och komma tillbaka för ett uppföljningstest.

*På Bosön erbjuder vi den mest avancerade bioimpedansmätningen på marknaden (InBody770) som på ett enkelt och snabbt sätt ger en heltäckande bild av din kroppssammansättning. Läs mer om kroppssammansättningstestet här.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Beroende av gruppens storlek

Boulebanor

På Bosön finns inte mindre än fem boulebanor, naturskönt belägna på Askrikeängen med utsikt över vattnet. Fyra av banorna håller officiella tävlingsmått om 15 x 4 meter och den femte är 15 x 8 meter. Banorna bokas i förväg och då ingår lån av bouleset.

Frisbeegolfbana

Frisbeegolf, eller discgolf som det också kallas, är en av världens snabbast växande sporter. Prova själv på Bosöns natursköna och variationsrika 9-hålsbana. De nio hålen är mellan 50 och 90 meter långa och banan slingrar sig runt hela Bosön, i skog och skärgårdsmiljö som bjuder på en del kluriga höjdskillnader. Utmana dina vänner eller kollegor och se vem är bäst på att undvika träd och vattendrag och prickar korgen på minst antal kast. Det kostar ingenting att spela och har du ingen egen disc finns det att hyra i receptionen mot en mindre avgift.

 

 

Zumba

Zumba är en dansinspirerad träningsform med inspiration från bland annat salsa, merengue och samba. Instruktören guidar er genom ett inspirerande danspass av smittande rytmer.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Outdoor crosstraining

Under joggingturen använder vi oss av det naturen erbjuder. En backe kan bli till intervallträning, löpningen kan bli styrketräning med skogen som vikter. Uthållighetsträning med inslag av funktionell styrka.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Olympiska lyft

Olympiska lyft ligger i Bosöns DNA. Inne i Framgångshallen finns närmare 30 lyftarplatser med half rack, power rack och tyngdlyftningsplatser. På plats finns en lyftcoach som går igenom tekniken i de olika lyften. Självklart finns möjlighet att prova själv!

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Löpskolning praktik

Få konkreta tips och övningar av Bosöns egna löpcoacher. Detta för att hitta det optimala löpsteget för en bättre löpekonomi, snabbare fart och ökad uthållighet. Går utmärkt att komplettera med
föreläsningen Löpskolning i teorin så får man som löpare det bästa från två världar.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter