Kategori: Teambuilding

5 eller 7-kamp

I lag tävlar ni mot varandra i en fem eller sjukamp med varierande utmaningar. Från enkelt till svårt , roligt och utmanande.

Här testas både kropp och knopp.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bosön Games – Light

Lagtävlingar med varierande utmaningar. Bosön kan erbjuda tävlingar för både kropp och knopp.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bågskytte

Pil och båge är en rolig och uppskattad aktivitet. Här krävs precision och koncentration. Bosöns stora ytor innebär att vi enkelt kan
variera svårigheten genom att korta ned eller förlänga avståndet.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bilsimulator

På Bosön finns Svenska Bilsportförbundets egna körsimulator och nu kan du bli racerförare för en dag . Verklighetstrogen körkänsla och höga hastigheter för den som vågar. Rekommenderas för max 5 deltagare.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Zumba

Zumba är en dansinspirerad träningsform med inspiration från bland annat salsa, merengue och samba. Instruktören guidar er genom ett inspirerande danspass av smittande rytmer.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Sittande yoga & mindfulness

Vi går igenom vad mindfulness handlar om både teoretiskt och praktiskt. Mindfulness kan översättas till medveten närvaro som handlar om att träna vår förmåga att vara uppmärksamma i nuet, se verkligheten och uppleva stunden som den är. Genom att träna detta förhållningssätt har många människor fått ökad glädje och livskvalitet.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Historisk rundtur

Bosön är en historisk plats för världsidrotten. Visste du att både Pelé och Paul U Bergström, grundaren av varuhuset PUB, har bott på Bosön? Paul U Bergström flyttade hit i början av seklet, och
lät bygga dagens Mästarvilla under 1920 talet. Rundvandringen passerar fler än 10 helt unika platser med idrottsanor som vår fantastiska guide berättar mer om under rundturen.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60-80 minuter

Bosön Games – Aktiv

Ni har sett originalet på tv, och vill givetvis veta vem som är mästaren på ert företag. Vår variant är en riktigt rolig och utmanande aktivitet där massor av talanger sätts på prov. Vi har ett system där man får poäng efter det lag som man just då ingår i och sedan tar man med sig sina individuella poäng under dagen vid lagbyte. Det gäller alltså att vara en bra lagspelare för att vinna. På de flesta grenar deltar alla i laget aktivt men på några grenar måste ni utse någon att utföra t. ex. ett klättermoment eller styrkeprov. Detta innebär att vi i slutet av dagen har några deltagare som har högst poäng och med dessa kör vi en final där mästarnas mästare skall koras. Vi bygger upp en enklare arena som de flesta aktiviteter kommer att utgå från och som vi har som
samlingsplats under aktiviteten.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Två timmar

Middagsaktivitet

Laga er egen middag i ett riktigt restaurangkök tillsammans med en erfaren kock hos oss på Bosön. En riktigt rolig aktivitet i fina Rektorsvillan med dess magnifika utsikt. Dessutom, vem har inte tusen frågor till en kock? Hur hackar man bäst en lök? Hur vet man när fisken är klar? Hur slår man ihop en egen majonnäs? Här får ni tips och råd som tar er egen matlagning till oanade höjder.

Upplägg
Ni delas in i tre grupper. Första gruppen tillagar olika förrättstapas som ni alla får smaka på på stående fot i köket allt eftersom de blir färdiga. Andra gruppen ansvarar för en varmrätt baserad på grönsaker med kött som tillbehör. Tredje gruppen lagar dessert med fokus på teknik och smak. När varmrätten är färdig får ni lära er hur man snyggast lägger upp den på tallrik. Varmrätt och dessert avnjuter ni sedan sittande i matsalen med den fina utsikten över Askrikefjärden.

Tillval
Välj till passande dryck till maten med hjälp av vår restaurangchef.

Råvaror
På Bosön värnar vi självklart om miljön, därför är många av våra grönsaker och mejeriprodukter ekologiska eller kravmärkta. Vi använder enbart svenskt kött och fisk- och skaldjur är MSC-märkta. Vi försöker även i den mån det går att sortera avfallet så att kretsloppet inte bryts. Råvarorna vi använder på dessa aktiviteter följer säsongen.

Fakta
Instruktörer: Från Bosön
Antal: 10-16 personer
Tid: 2-3 timmar

Rullstolsbasket

Rullstolsbasket är en Paralympisk gren som började spelas i Sverige 1956. Man spelar med samma regler som vanlig basket. Ni får instruktioner och en teknikgenomgång, delas in i två lag om fem
spelare vardera plus avbytare och möts sedan i en match. Rullstolsbasket är en rolig och populär teamaktivitet som är unik för Bosön. Alla kan vara med och vi garanterar många skratt!

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter