Kategori: Utan ombyte

Bli en bättre löpare – kan löpning vara kul?

Löpning har på kort tid blivit Sveriges bredaste folkrörelse och de stora loppen drar idag uppåt 500 000 löpare samtidigt som nya växer fram som vitsippor till våren. Det är inte konstigt eftersom löpning är det absolut bästa sättet att komma i form.

Tyvärr pekar mycket på att merparten av alla löpare dessvärre ”springer” mer än de löper. De stampar i gamla spår och på samma nivå trots ihärdig träning för när löpträningen inte varieras, utvecklas inte löparen vilket också ökar risken för skador.

Den senaste forskningen visar att alternativ uppbyggnadsträning och grenspecifik löpträning ger snabbare tid, starkare löpare och helt ny energi till utövaren. Energi som smittar av sig på alla instanser i löparens liv.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam

Hälsostrategi & Corporate Wellness

Idag har företag vanligtvis strategier för både ekonomi, säkerhet, IT, rekrytering och miljö, samtidigt som man saknar en etablerad plan för hälsa.

En frisk medarbetare presterar de bättre. Både på jobbet, i hemmet och på fritiden. Med ett snävt fokus på ökad produktivitet förlorar man dock lätt greppet om stigande stress, dålig sömn och fysisk inaktivitet. Företag som vill fungera även i framtiden behöver därför redan dag investera tid och resurser i en hälsosam arbetsplats.

Kom och lyssna på vår Corporate Health & Workplacespecialist med lång erfarenhet av företags strategiresor för bättre företagshälsa.

Strategiworkshop ingår.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam

Andas

En andningspaus mitt i konferensen. Vi lånar 15 min av er tid för att göra det mest livsviktiga att andas. En pausövning som landar i
kroppen, släpper taget om surrande tankar och öppnar för ny energi.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 15-20 minuter

Bågskytte

Pil och båge är en rolig och uppskattad aktivitet. Här krävs precision och koncentration. Bosöns stora ytor innebär att vi enkelt kan
variera svårigheten genom att korta ned eller förlänga avståndet.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Bilsimulator

På Bosön finns Svenska Bilsportförbundets egna körsimulator och nu kan du bli racerförare för en dag . Verklighetstrogen körkänsla och höga hastigheter för den som vågar. Rekommenderas för max 5 deltagare.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Kontorsstyrka – träning som räddar liv

Träning som kan rädda liv handlar om balans, puls och greppstyrka. En rolig aktivitet som belyser våra tillkorta kommanden och monotona arbetsställningar på jobbet.

För mycket stillasittande framkallar både rygg-, nack- och koncentrationsproblem. Med enkel träning och kontorsstyrka
skapar vi motsatsen.

Här ges möjlighet till att testa sin rörlighet, statisk styrka samt få smarta tips att använda direkt vid din kontorsplats.

Klarar du till exempel att lyfta dig själv i en nödsituation? Våra instruktörer visar hur det går till.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Discgolf

Frisbeegolf, eller discgolf som det också kallas, är en av världens snabbast växande sporter. Prova själv på Bosöns natursköna och variationsrika 9-hålsbana. De nio hålen är mellan 50 och 90 meter långa och banan slingrar sig runt hela Bosön, i skog och skärgårdsmiljö som bjuder på en del kluriga höjdskillnader. Utmana dina vänner eller kollegor och se vem är bäst på att undvika träd och vattendrag och prickar korgen på minst antal kast. Det kostar ingenting att spela och har du ingen egen disc finns det att hyra i receptionen mot en mindre avgift.

 

 

Teambuilding

Teambuilding är ett samlingsbegrepp för olika upplevelse baserade tillvägagångsätt och fysiska aktiviteter som syftar till att stärka kommunikation, motivation, trivsel och samarbete i en arbetsgrupp.

Våra erfarna mentala tränare som i sin vardag utvecklar landslags team tar med sig sina unika kunskaper och testar
den i er företags och organisationsmiljö.

Övningarna är både teoretiska och praktiska med målet att utvecklas som grupp och nå framgång tillsammans.

Teambuildingen kan ske både med och utan kommunikation. Det sistnämnda brukar ge upphov till många förlösande skratt.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: Tre timmar

Sittande yoga & mindfulness

Vi går igenom vad mindfulness handlar om både teoretiskt och praktiskt. Mindfulness kan översättas till medveten närvaro som handlar om att träna vår förmåga att vara uppmärksamma i nuet, se verkligheten och uppleva stunden som den är. Genom att träna detta förhållningssätt har många människor fått ökad glädje och livskvalitet.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60 minuter

Historisk rundtur

Bosön är en historisk plats för världsidrotten. Visste du att både Pelé och Paul U Bergström, grundaren av varuhuset PUB, har bott på Bosön? Paul U Bergström flyttade hit i början av seklet, och
lät bygga dagens Mästarvilla under 1920 talet. Rundvandringen passerar fler än 10 helt unika platser med idrottsanor som vår fantastiska guide berättar mer om under rundturen.

Fakta
Instruktörer: Bosöns aktivitetsteam
Tid: 60-80 minuter