Allmän kurs på Bosön är Lucas väg mot högskolestudier

Behöver du komplettera dina gymnasiebetyg samt har idrott och hälsa som ett stort intresse? Då kan Allmän kurs Idrott på Bosön vara något för dig. Precis som för Luca.

”För tillfället läser jag Allmän kurs  Idrott på Bosön idrottsfolkhögskola då jag saknade behörighet för att kunna söka vidare till högskola/universitet. Jag har studerat det treåriga El- och energiprogrammet på Åva gymnasium i Täby. Halvvägs genom gymnasiet kände jag att detta inte var något jag ville hålla på med i framtiden och efter gymnasiet saknade jag behörighet för att söka vidare till högskola/universitet. ”

Luca Franzi är en 25-åring som bor Vallentuna. Fotboll både är och har varit en viktig del av hans liv. Utöver att studera på Bosön Idrottsfolkhögskola spelar han fotboll i Vallentuna BK och tycker fotboll är roligare än någonsin just nu.

 

 

På Bosön Idrottsfolkhögskola har du möjlighet, att som Luca, läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier, både på plats på Bosön samt på distans.  Utöver detta kan man även läsa in särskild behörighet i bland annat matematik och naturkunskap. Du har också möjlighet att få behörighet i Idrott och hälsa 1 och 2.

”Jag såg på Facebook att Bosön har en folkhögskola som kan ge behörighet att söka vidare till högskola/universitet. I stället för att plugga på distans eller via Komvux så kunde Bosön erbjuda undervisning på plats och jag kände på en gång att det var något jag ville söka till. Bosön erbjuder också grymma faciliteter och miljö när det kommer till träning. Bosön har bra utrymme och bra verktyg för dig som vill utvecklas och som satsar på din träning eller idrott,” berättar Luca.

Deltagarna på Bosön Idrottsfolkhögskola har tillgång till hela träningsanläggningen på Bosön med bland annat ett stort gym och en fullstor inomhusfotbollsplan. Mycket idrott står på schemat på Bosön idrottsfolkhögskolas Allmän kurs.

”Ett ämne som jag har trivts med är historia. Jag tycker det är intressant och om man har en bra lärare som gör historielektionerna intressanta och som är lyhörd så blir det extra roligt att lyssna på”, säger Luca. Mina framtidsplaner nu efter sommaren är att komma in till högskola/universitet. Jag har sökt till brandman, idrottslärare och fysioterapeut så jag håller tummarna för att allt ska gå bra” avslutar han. 

Vi önskar Luca lycka till med sina studier och framtida karriär.

 

Vill du veta mer om Allmän kurs Idrott?

Läs mer och ansök

Kontakta Bosön Idrottsfolkhögskola

08-699 66 28