nav-mouse

Ny Beachvolleyplan på Bosön

Ny beachvolleyplan på Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, ger stjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig bättre träningsmöjligheter under sista delen av uppladdningen inför OS i Paris.  Planen invigs tisdagen den 18 juni.

– Vi är glada att få en beachvolleyplan i toppklass på plats på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön. Det skapar nya förutsättningar för svensk beachvolley och är ett resultat av framgångarna för Åhman/Hellvig och ledarteamet med Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson. Genom den nya planen har vi framåt möjlighet att bedriva verksamhet i Bosöns inspirerande och unika idrottsmiljö. Tanken är bland annat att vi ska kunna bjuda in internationella lag att komma hit och träna, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Beachvolleyplanen är en satsning som möjliggjorts tack vare nära dialog mellan Svenska Volleybollförbundet och Riksidrottsförbundet. Med ökade möjligheter till träning på den nya planen finns också större förutsättningar för volleybollförbundets elitaktiva att ta mer hjälp av Riksidrottsförbundets elitstöd i form av träning, tester, nutrition, idrottspsykologi med mera. Stjärnorna David Åhman och Jonathan Hellvig tillsammans med den hyllade tränarduon är på plats vid invigningen av planen.

– Självklart vill vi stötta svensk volleyboll och våra medaljhopp med en plan för beachvolleyboll. I det längre perspektivet hoppas vi att det blir en ökad möjlighet för Svenska volleybollförbundet att nyttja kunskapen som finns på Bosön och nu då också anläggningen ännu mer än tidigare, säger Liselotte Ohlson, elitidrottschef, Riksidrottsförbundet.

Den nya beachvolleyplanen kommer att vara tillgänglig för övriga beachvolleyboll-spelare, idrottsförbund, idrottsföreningar, ungdomar och konferensgäster. Bosöns nya beachvolleybollplan ligger bredvid sjöplan med utsikt mot havet. Alla kan boka banan.

Boka bana gör du här: https://boson.goactivebooking.com/book-service/571?facility=1