nav-mouse
nav-mouse

Drömmer du om en karriär inom idrottsrörelsen?

Är du aktiv och gillar att kombinera teori och praktik? Är du intresserad av utvecklingen och framtiden för svensk idrott och föreningslivet? Skulle du vilja vara med och bidra samt påverka? Idrottskonsulentutbildningen öppnar många dörrar.

Vi fick tillfälle att byta några ord med Malin och Calle. De studerar sitt andra år på Idrottskonsulentutbildningen på Bosön. Ta del av varför de valde att studera här och vad de har för planer inför framtiden.

Malin, kan du berätta lite om vem du är?

”Absolut! Jag heter som sagt var Malin. Är 31 år gammal och bor i Solna med min sambo och vår dotter på 2,5 år. I grunden är jag fotbollsspelare. Spelade i 20 år innan jag la skorna på hyllan i samband med att jag blev gravid. Numera är jag en så kallad ”crossfittare”. Har nu tränat crossfit i cirka 6 år och coachat inom det i ungefär 4 år nu.”

Varför har du valt att studera på Idrottskonsulentutbildningen på Bosön?

”Jag har under många år jobbat som personlig tränare, gruppinstruktör och allting som hör till det. Jag valde att studera på Idrottskonsulentutbildningen för att lära mig den andra sidan av idrotten, den administrativa, att lära mig allting bakom svensk idrott. Den praktiska delen har jag sedan tidigare genom andra utbildningar.”

Vad är det bästa med Bosön och Idrottskonsulentutbildningen?

”Det bästa med Bosön är att det verkligen är idrottens ”Mekka”. Här finns kontakter, erfarenhet och vill man lära sig om svensk idrott är det här man ska gå! Idrottskonsulentutbildningen lär ut allting man behöver veta. Och de ger mig mycket eget ansvar att lära sig, det gillar jag!”

Vad har du för planer efter utbildningen?

”Jag hoppas på ett jobb i en ganska stor organisation. Där jag får jobba både pedagogiskt och utvecklas i min ledarroll. Jag behåller gärna den praktiska delen också :-)”

 

 

Calle, kan även du berätta lite om dig?

”Calle Forsman här! 34 år gammal och blir bara bättre med åren…  Jag är en glad, passionerad och engagerad individ. Har mina aktiva ”idrottsrötter” i flera bollsporter men framför allt fotboll, både på elitnivå samt som motion. Men jag är öppen och ger mig gärna in på den idrott som presenteras, då jag gillar utmaningar både som utövare och ledare.”

Varför har du valt att studera på Idrottskonsulentutbildningen på Bosön?

”Allt började med goda rykten och referenser från nära vänner och släkt. Men den största anledningen är att jag vill arbeta med något som jag älskar samt göra skillnaden för något större än mig själv.”

Vad är det bästa med Bosön och Idrottskonsulentutbildningen?

”Var börjar man? Det finns fler saker att nämna, men lyfter fram själva platsen Bosön samt den jargong som genomsyrar faciliteterna, klassrummet och framför allt lärarkåren som håller hög klass. Då det märkts direkt att de bryr sig.”

Vad har du för planer efter utbildningen?

”Inget är klart ännu! Men som tidigare sagt, har jag ambition att nyttja idrottens plattform för att göra skillnad.”

 

 

 

Mer information om Idrottskonsulentutbildningen

Vill du ha mer information om Idrottskonsulentutbildningen på Bosön? Kanske ansöka till nästa omgång med start i augusti?

 

Läs mer