Idrottskonsulentutbildning
Om Idrottskonsulentutbildningen
Idrottskonsulentutbildningen är en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill påverka idrottsrörelsen och jobba med att utveckla svensk idrott. Du är aktiv och gillar att kombinera teori och praktik. I framtiden har du som mål att verka inom idrotten som idrottskonsulent, föreningskonsulent, inom sport management, eller andra idrottsrelaterade yrken.
Syfte
Syftet med idrottskonsulentutbildningen är erbjuda alla som älskar idrott och utveckling en yrkeskarriär inom svensk idrott. Utbildningen finns också för att stödja och stärka idrottsrörelsen och föreningslivet.
Vem är Idrottskonsulentutbildningen för?
Idrottskonsulentutbildningen ger kunskaper som är bra om du vill arbeta inom idrottsledning och/eller organisationsledning. Du är aktiv, engagerad och intresserad av utvecklingen och framtiden för svensk idrott och föreningslivet. Exempel på några yrken som tidigare kursdeltagare gjort som karriärval efter utbildningen är:
- Sportchef
- Klubbchef
- Processledare
- Verksamhetsansvarig
- Idrottsutvecklare
- Evenemangsansvarig
Läs mer om tidigare studerande här.
Vad gör en idrottskonsulent?
Arbetsuppgifterna som idrottskonsulent kan variera beroende på anställning. Exempel på arbetsuppgifter kan vara process- och projektledare inom idrottens föreningar och förbund. Genom att arbeta som idrottskonsulent kan du bland annat påverka framtiden i svensk idrott genom att bidra i utvecklings- och utbildningsfrågor för att nå en hållbar utveckling inom verksamheter. Som idrottskonsulent kan du exempelvis arbeta med föreningsutveckling och att marknadsföra, planera och starta utbildningsverksamhet tillsammans med olika idrottsföreningar. Det här är bara några exempel som kan beskriva olika arbetsuppgifter som idrottskonsulent.
Det här ingår i Idrottskonsulentutbildningen
Idrottskonsulentutbildningen ger dig kompetens att påverka svensk idrotts framtid genom att leda, organisera och utveckla idrottens organisationer i enlighet med idrottsrörelsens Strategi 2025. I samband med tolv veckors praktik skapar du ett nätverk för ditt framtida yrkesliv. Dina erfarenheter under utbildningen stärker din ledarkompetens, ökar din självkännedom och utvecklar dig som person. Exempel på ämnen du läser under utbildningen
- Sport management
- Projektledning
- Processledning
- Idrotten i samhället
- Ledarskap
- Specialidrott
- Yrkespraktik
- Idrottsledarskap
- Internationell idrott
Mikaela Haglund, studerande berättar .
Kost och logi
Ingår inte i kursomkostnaden. Möjlighet till boende på Sportcampus Bosön finns för dig som studerar på Bosön Idrottsfolkhögskola.
Utbildningsanordnare
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosön Idrottsfolkhögskola är ackrediterad Erasmus+ skola
Fakta
Datum och tid:
Undervisningstid:
Kurslängd:
Kostnad:
Ansök senast:
Kontaktperson
Ansökan och antagningskrav
Behöver jag några förkunskaper?
Du ska ha gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande. Vi ser gärna att du har idrotts- och/eller idrottsledarerfarenhet, som till exempel ledaruppdrag som tränare eller i en styrelse/kommitté eller liknande. Prövning av reell kompetens, i form av yrkeserfarenhet, kan förekomma.
Ansökan
Sista ansökningsdag är den 30 april 2024.
Öppet hus den 26 april klockan 15.30-18.30.
Vad kostar utbildningen?
Kostnad
3 500 kr per läsår för introduktionsvecka, träningskort, litteratur, försäkring, studiebesök, kopiering med mera. Kostnad för studieresa tillkommer.
Utbildningen är CSN-berättigad.
Övrig information
Du behöver tillgång till en egen bärbar dator.