nav-mouse
nav-mouse

Noah studerar för en karriär som fystränare

Tränarutbildningen ger dig kompetens att leda och inspirera människor till hälsofrämjande fysisk aktivitet, till prestationsoptimering och ett holistiskt förhållningssätt. 

”Planen är att etablera mig som fystränare! Ska bli grymt kul nu efter den här tiden med all ny erfarenhet från Bosön.”

Noah Hjort är en 21 åring som är uppväxt i södra Stockholm. Han jobbar redan idag som som fystränare för en hockeyförening i Tumba och planen är att än mer etablera sig inom yrket. Tränarutbildningen är ett steg på vägen.

Bosöns Tränarutbildningen är en ettårig eftergymnasial utbildning. Utbildningen ger deltagarna grundläggande kunskaper om fysiska, psykiska, sociala och idrottsliga faktorer som påverkar vår hälsa och vår idrottsliga prestation. Under utbildningen varvar man teori och praktik i en unik miljö. Baserat på den forskning som råder och kunniga pedagoger får man med sig värdefull kunskap och nya perspektiv inom bland annat ledarskap, tränarskap, träningslära, idrottspsykologi, livslångt idrottande och idrottsnutrition.

”Jag tycker det har varit väldigt kul att lära mig mer om kroppen. Det har gjort mig säkrare i min roll. Vi ska börja med testlära nu vilket verkligen ser fram emot”, säger Noah.

 

 

I årets omgång av Tränarutbildningen deltar ett 20-tal personer. Några kommer direkt från gymnasiet men de flesta har jobbat några år innan de sökte sig till Bosöns Tränarutbildning. Och från att utbildningen för några år sedan nästan enbart hade killar som kursdeltagare är nu mer eller mindre hälften av deltagarna tjejer.

”Det som intresserade mig till att söka tränarutbildningen var alla kurser man läser. Jag såg en möjlighet att verkligen skapa en ordentlig grund att stå på inför framtiden i min roll som tränare. Den närmaste tiden ser jag mig själv jobba inom föreningar, men målet är att utveckla mitt bolag för att mest jobba med individuella idrottare . Jag vill jobba med att utbilda atleter, oavsett sport egentligen,” berättar Noah.

 

Är du intresserad av Tränarutbildningen?

Vill du arbeta som tränare inom idrottsrörelsen? Med livslång hälsosam träning och/eller som tränare med prestationsutveckling oavsett ålder och idrott. Passa på att söka till Tränarutbildningen? Sista ansökningsdag är den 30 april.

 

Vill du veta mer om Tränarutbildningen?

Läs mer och ansök

Kontakta Bosön Idrottsfolkhögskola

08-699 66 28