Ordförandenätverk
Syfte
Nätverket har till syfte att erbjuda ett eget rum för ordförande inom svenska idrottsrörelsen för gemensam kompetensutveckling genom ny kunskap, reflektion och erfarenhetsutbyte kring ledarskap och organisering. Syftet är också att stärka individerna i sin roll. Utgångspunkten för nätverket är ledarrollen.
Vem är utbildningen för?
Ordförande i Specialidrottsförbund som är anslutna till Riksidrottsförbundet.
Det här får du
Utgångspunkten för nätverket är ledarskapet. Rena verksamhetsfrågor hanteras i andra sammanhang. Idrottsnära frågor kan utgöra utgångspunkt för samtal men då utifrån perspektivet ledarskap och organisering. Tema väljs i överenskommelse mellan nätverket och processledaren. Tidigare har bl.a. följande tema behandlats:
• Strategisk improvisation
• Ledarskapets möjligheter och utmaningar under COvid-19
• Rusta inför omstart
• Lobbyarbete
Nätverket träffas fyra gånger per år på seneftermiddagsträffar om tre timmar i Stockholm. I nätverket råder inbördes tystnadsplikt vilket innebär att det som avhandlas i rummet stannar där. Målgruppen är ordförande inom SF som är anslutna till RF. Nätverksträffarna leds av Johanna S:t Clair Renard, Projekt och processledare RF/SISU, Programansvarig Idrottens ledarskaps- och managementprogram.
Kost och logi
Det ingår en lättare förtäring vid träffarna.
Utbildningsanordnare
SISU Idrottsutbildarna
Fakta
Datum och tid:
Undervisningstid:
Anmäl dig senast:
Kontaktperson
Ansökan och antagningskrav
Behöver jag några förkunskaper?
Nej.
Anmälan
Anmälan är stängd.
Vad kostar utbildningen?
SF betalar en avgift på 2 400 kr årligen för tre träffar.
Övrig information
Formen är kollegial och bygger på deltagarnas aktiva deltagande och vilja att utbyta erfarenheter. Vid vissa tillfällen utgår samtalet utifrån en extern gästs inspel och vid andra tillfällen utifrån ett case av någon i gruppen eller läsning av gemensam text. Processledare ansvarar för att det finns en röd tråd mellan träffarna samt att det sker återkoppling till tema som avhandlats vid tidigare träffar.
• 15 mars kl 15.30-18.30 – digitalt
• 14 juni kl 15.30-18.30 – Centrala Stockholm
• 8 september kl 15.30–18.30 – Bosön